Laajuus

24 h

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko kehittää ja johtaa yrityksen tai organisaation muutosprosesseja siten, että niiden avulla oikeasti saavutetaan muutoksia ja vaikuttavuutta organisaation toimintakulttuurissa?

Koulutus sopii hyvin esimies- tai asiantuntijatehtävissä toimiville sekä yrittäjille.

Kuvaus

Koulutuksessa käydään läpi LEAN-prosessia ja -menetelmiä.

Kouluttajana toimii valmentaja Markku Pykäläinen, Hyvinvoinnin suurlähettiläät

”Prosessien muutoksessa on aina kysymys toimintakulttuurin muutoksesta eli ihmisen käyttäytymisen muutoksesta. Usein Lean-kehitystoimia yritetään viedä organisaatioon työkalut edellä ja ihmetellään miksi mikään ei muutu. Tarvitaan siis kokonaisvaltainen ihmisten muutosprosessi. Olen ollut nyrkit savessa tekemässä laajamittaisesti prosessien kehitystä Lean-menetelmiä hyödyntäen esim. Valmetilla ja Moventaksella välillä onnistuen ja välillä epäonnistuen. Parhaimmillaan prosessin läpimenoaikaa saatiin lyhennettyä 60%”, kertoo Markku Pykäläinen, Hyvinvoinnin suurlähettiläät.

Rakenne

Sisältö

• Prosessin ymmärtäminen
• Muutosjohtaminen yksilön näkökulmasta
• Arvojärjestelmä
• Asiakasarvotuotannon ymmärtäminen
• Hukka
• Virtaustehokkuus vs. resurssitehokkuus
• Menetelmien ymmärtämistä: VSM (Value stream mapping), 5S, Visuaalinen johtaminen, FIFO, Gemba

1. JAKSO (2 päivää, 15.-16.10.2019)

LEAN-filosofia ja ihmisten johtaminen

Lean ei ole menetelmä, vaan ihmisten johtamista. Menetelmien käyttöönottaminen ilman ihmisten johtamista, osallistamista ja ymmärtämistä epäonnistuu varmasti. Tällä jaksolla keskitytään muutosjohtamisen haasteisiin, ihmisen käyttäytymisen ymmärtämiseen ja siihen, miksi me emme halua muuttaa käytöstapojamme, jota LEAN-kulttuurin edistäminen ehdottomasti vaatii.

2. JAKSO (1 päivä, 12.11.2019)

Käytännön VSM (Value stream mapping)-workshop

VSM-workshopissa opetellaan LEAN-menetelmien syvällisempää ymmärtämistä ja käyttöönottamista. Opit, kuinka LEAN-prosessista tehdään nykytila- ja tavoitetila-analyysi arvovirtakartoituksen avulla.

Monta tapaa opiskella

Ilmoittautuminen koulutukseen päättyy 7.10.2019 tai kunnes ryhmä on täysi. Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita vähintään 15 henkilöä.

Kustannukset

950 € (sisältää alv)

Peruutusehdot

Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 40 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Aika: 15.-16.10.2019 ja 12.11.2019, klo 8-16
Paikka: Viitaniementie 1, VN.A2.224 (15.-16.10.2019) ja Saunaneuvos (12.11.2019)