Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Kasvatus- ja ohjausala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

50 osaamispistettä

Hakuaika

Ei hakua tällä hetkellä

Hakeutuminen

Haku tähän koulutukseen on tällä hetkellä suljettu.
Jatkuvassa haussa Gradiaan voi hakeutua opiskelemaan ympäri vuoden. Hakuajat vaihtelevat koulutuksittain. Päivitämme hakuajan tälle sivulle, kun seuraava koulutuksen aloitus- ja hakuaika on tiedossa. Voit tutustua jatkuvan haun käytänteisiin tarkemmin: https://www.gradia.fi/jatkuva-haku

Kenelle

Oletko työskennellyt kasvattajan ja ohjaajan työtehtävissä ja haluat syventää osaamistasi lapsen ja nuoren suojelemisessa? Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä tutkinnon osassa saat valmiuksia työskennellä lasten ja nuoren kasvatuksen ja ohjauksen ja/tai nuorten suojelun tehtävissä. Ammattitaitosi kehittymiseen ja osoittamiseen tarvitset työpaikan lasten ja nuorten suojelun työpaikoista, esimerkiksi varhaiskasvatuksesta, nuorten suojelusta tai perhetyöstä.

Kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia kasvattajana ja ohjaajana erilaisissa lasten ja nuorten suojelun toimintaympäristöissä. Osaat tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä, tunnistat ikäkausien erityispiirteitä, erilaisia riskitekijöitä. Työskentelet lastensuojeluprosessin mukaisesti työmenetelmiä käyttäen.

Opinnot sisältävät kaksi lähiopetuspäivää, itsenäistä opiskelua ja verkko-opintoja.
Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koko opiskelun ajan, joten tarvitset opintoja tukevan työpaikan. Vaadittavan ammattitaidon osoitat näytössä työpaikalla. Voit opiskella myös työn ohessa ja/tai toiselta paikkakunnalta.

Koulutuksen sisältö

Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä, 50 osp, sisällöt:

• Kasvun ja kehityksen tukeminen lasten ja nuorten suojelussa
• Riskitekijöiden tunnistaminen ja ennaltaehkäisy sekä perheiden erityinen tuki
• Lastensuojeluprosessi ja työmenetelmät

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on tutkinnon osassa 190€ ja koko tutkinnossa 490€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Hytönen Arja

Lehtori (opettaja)

Osallisuus ja ohjaaminen, sosiaali- ja terveysala