Laajuus

Laajuus 180 osaamispistettä.
Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 9 - 12 kuukautta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

-

Kenelle

Kuljetusalasta kiinnostuneet 20 vuotta täyttäneet työttömät tai työttömyysuhan alla olevat henkilöt, sekä ammatinvaihtajat, joilla on vähintään B -luokan ajokortti.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kelpoisuusvaatimukset

Valittavalta edellytetään ajokorttiasetuksen, ryhmän 2, mukaista terveyttä.

Haastattelutilaisuuteen on tuotava alle kolme kuukautta vanha ajokorttiote, joka vaaditaan kaikilta hakijoilta. Ajokorttiotteessa mainitut rikkomukset vaikuttavat opiskelijavalinnassa. Ajokorttiotteen voi tilata ilmaiseksi Trafin oma asiointi palvelun kautta verkkopankkitunnuksia käyttäen https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/kuljettajatiedot-ja-ajokortt…

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet toimia kuorma-autonkuljettajan ammatissa ja suorittaa logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja, kuljetuspalvelujen osaamisalalta tai tutkinnon osia. Tavoitteena on antaa valmiudet toimia kuorma-autonkuljettajan tehtävissä elinkeinoelämän eri toimialueilla ja tuottaa itsenäiseen ja omatoimiseen työskentelyyn pystyviä kuljettajia työmarkkinoiden tarpeeseen. Koulutuksen suorittanut ymmärtää työn laadun merkityksen sekä vastuunsa työstään yksilönä ja ryhmän jäsenenä. Hän toimii asiakaspalvelutehtävässä ja hänellä on valmiudet sopeutua epäsäännöllisiin työaikoihin.

Koulutukseen sisältyy C-luokan ajokortin suorittaminen ja kuljetusalan ammattipätevyys sekä muut alalla tarvittavat luvat/lisenssit (esim. työturvallisuuskortti, ADR-perusajolupa, ensiapukoulutus).

Koulutus järjestetään Lievestuoreella (Ajoneuvontie 21), jonne on matkaa noin 25 kilometriä Jyväskylästä.

Lisätietoa kuorma-autonkuljettajan työstä: https://kokeile.tyomarkkinatori.fi/ammatit/Kuorma-autonkuljettaja

Rakenne

Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat ovat (90 osp):
Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta, 40 osp
Kuorma-autokuljetukset, 40 osp

Valinnaisista ammatillisista tutkinnon osista valitaan yhteensä 55 osp laajuiset osiot. Näitä ovat esimerkiksi:
Työkoneiden käyttö ja huolto
Elintarvikekuljetukset
Massatavarakuljetukset
Ympäristöhuollonkuljetukset
Ulkomaanliikenteen kuljetukset

Yhteisistä tutkinnon osista muodostuu 35 osp laajuiset osiot.Näitä ovat muun muassa:
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Kustannukset

Opiskelijan itse kustannettavaksi jäävät maksut ovat noin 250 euroa (ajokorttilupamaksu, ADR ajolupamaksut ja digipiirturikortti) viranomaismaksuja sekä lääkärintodistus.

Hakupalvelut

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
28.6. - 6.8.2021 (ma - pe)
puhelin klo 9 - 12
chat klo 13 - 15 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Laukaa