Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Kohderyhmänä ovat kuljetusalan työnhakijat eli henkilöt, jotka ovat jo aiemmin toimineet kuljetusalan tehtävissä ja tarvitsevat alaan liittyvää päivitystä voidakseen palata tai jatkaa kuljetusalan työssä.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta. Ilmoittautumispainike vie sinut TE-palvelujen sivulle. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kelpoisuusvaatimukset

Pääsyvaatimuksena koulutukseen on voimassa oleva ajo-oikeus C, D tai CE -luokkaan.
HUOM! Tässä koulutuksessa ei voi korottaa ajokorttiluokkaa.

Kuvaus

Tavoitteena koulutuksessa on selvittää kuljetusalan työntekijän mahdollisuus työllistyä sekä laatia jatkosuunnitelma ja suorittaa kuljetusalan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäiviä työllistymismahdollisuuksien parantamiseksi.

Koulutuksessa osa opiskelupäivistä on Gradian Jyväskylän toimipisteessä (Viitaniementie 1) ja osa on Lievestuoreen toimipisteessä (Ajoneuvontie 21), joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Jyväskylästä.

Rakenne

Koulutuksen kokonaiskesto on 20 päivää. Koulutuksen sisältönä on:
- työnhakuvalmennus
- kuljetusalan ammattitaitoa syventävää tai täydentävää koulutusta
- ajoneuvon käsittelyyn liittyvää koulutusta
- tutustumiskäynti alan yrityksessä
- jatkosuunnitelman laadinta
- kuljetusalan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäiviä (5 päivää)

Koulupäivät alkavat klo 8.15.

Kustannukset

Viranomaisten edellyttämiin lupiin/kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse. Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 11 eur / päivä. Jotta ammattipätevyyden saa voimaan, tulee olla viisi Traficomin järjestelmään rekisteröityä jatkokoulutuspäivää.

Osallistujille suositellaan digipiirturikortin hankkimista ennen koulutusta, koska koulutukses-sa käytetään digipiirturilla varustettua kalustoa, mutta pakollinen vaatimus tämä ei ole. Digipiirturikorttia haetaan Ajovarma Oy:ltä (hakemus ja kortti maksaa yhteensä 104 euroa).

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä