Laajuus

8 päivää

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille linja-auton-, kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajille, jotka tarvitsevat koulutusta lain vaatiman ammattipätevyyden säilyttämiseksi ja joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa.

KOULUTUSHAKU TAPAHTUU TE-PALVELUJEN KAUTTA. ILMOITTAUTUMISPAINIKE VIE SINUT TE-PALVELUJEN SIVUILLE.

Kuvaus

Koulutuksen kokonaiskesto on 8 päivää. Koulutus sisältää yhden päivän työnhakuvalmennusta ja seitsemän päivää ammatillisia aiheita. Ammatillisten aiheiden päivät toteutetaan Trafin hyväksymällä ammattipätevyysdirektiivin jatkokoulutuspäiväohjelmalla, joten niistä on mahdollista rekisteröidä ammattipätevyysdirektiivin mukainen jatkokoulutuspäivä.

Laki linja- ja kuorma-autonkuljettajien ammattipätevyydestä ja asetus linja- ja kuorma-autonkuljettajien ammattipätevyydestä on tullut voimaan 1.8.2007. Henkilöiden, joilla on voimassaoleva linja- tai kuorma-auton ajolupa, tulee hankkia asetuksen mukaista jatkokoulutusta väh. 35 tunnin ajan 5 vuoden aikana. Koulutuskeen valittavalla tulee olla suoritettuna kuljetusalan perustason ammattipätevyys tai C -ajo-oikeus on suoritettuna ennen 10.9.2009 tai D -ajo-oikeus ennen 10.9.2008.

Koulutuspaikka:
Gradia
Viitaniementie 1 A
40720 Jyväskylä
Aloitus klo 8.15

Rakenne

- Työnhakuvalmennus
- Työturvallisuuskorttikoulutus
- Trukinkäytön turvallisuuskoulutus (trukkikortti)
- Hätäensiapu
- Kuormaaminen ja kuorman varmistaminen
- Ajo- ja lepoaika-asetus ja piirturit
- Tieturva 1
- Ennakoiva ajaminen

Kustannukset

Viranomaisten edellyttämiin lupiin/kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.
Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 17 eur / päivä. Jotta ammattipätevyyden saa voimaan, tulee olla viisi rekisteröityä jatkokoulutuspäivää, joten rekisteröimismaksuista tulee yhteensä 5 x 17 eur = 85 eur.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä