Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Haluatko kehittyä ruoanvalmistustaidoissa ja valmistaa trendikästä, herkullista ja terveellistä ruokaa? Oletko kiinnostunut asiakaspalvelusta? Saatko asiat sujumaan niin itsenäisesti kuin ryhmässä?

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Saat valmiuksia elintarvikkeiden käsittelyyn, ruoanvalmistukseen ja asiakaspalveluun. Opit suunnittelemaan ja valmistamaan sekä annos- että ateriakokonaisuuksia suurillekin ryhmille ja ottamaan huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat.

Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, luovuutta ja vastuullisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja.

Opintojen valinnaisuus mahdollistaa ammatillisen osaamisen suuntamisen erilaisiin työelämän tarpeisiin. Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä kahviloissa, ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, liikenneravintoloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalousalan toimipaikoissa.

Rakenne

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, ruokapalvelun osaamisala

Pakolliset tutkinnon osat
• Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
• Lounasruokien valmistus 40 osp
• Annosruokien valmistus 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp
• À la carte -ruuanvalmistus 30 osp
• Kahvilapalvelut 10 osp
• Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
• Luonnontuotteiden hyödyntäminen ravitsemispalveluissa 15 osp
• Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
• Ravitemispalveluiden tuotteistaminen 20 osp
• Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
• Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
• Vähittäiskaupan palvelutiskillä toimiminen 15 osp
• Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Monta tapaa opiskella

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa, lue lisää täältä: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.
Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymyksiin.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tarvittavat oppimateriaalit, tietokoneen sekä muut välttämättömät opiskeluun tarvittavat työasut ja -välineet. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse. Opetus ja ruokailu ovat kaikille perustutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Tietoa kustannuksista niille, joita maksuttomuus ei koske:
Opiskelija hankkii itse kokin ammattityöasun, työjalkineet ja tarvittavan opiskelumateriaalin.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua esimerkiksi ammattikorkeakouluun restonomikoulutukseen. Voit hakeutua myös alan ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke,to klo 9-15, ti ja pe klo 10-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä