Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Opinnot on mahdollista aloittaa joustavasti henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Haluatko kehittyä ruoanvalmistustaidoissa ja palvella erilaisia asiakkaita sekä valmistaa trendikästä, herkullista ja terveellistä ruokaa?

Kelpoisuusvaatimukset

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio

Tämän koulutuksen opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja valintahaastattelun tietojen pohjalta. Muistathan täyttää hakemuksesi huolellisesti. Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu haastatteluun. Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: https://www.gradia.fi/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustutkintojen-vali…

Kokin ammatti vaatii soveltuvuutta alalle: hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa sekä vuorovaikutustaitoja. Käsissä ilmenevä vaikea atooppinen ihottuma ja vaikeat ruoka-aineallergiat ovat haasteena kokin ammatissa toimimiselle. Hakijalta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa.

Ota haastatteluun koulu- ja työtodistukset ym. ammattialaan liittyvät (todistukset/kortit jne.) mukaan.
Jos et saavu paikalle, hakemus katsotaan peruuntuneeksi.

Kuvaus

Saat valmiuksia elintarvikkeiden käsittelyyn, ruoanvalmistukseen ja asiakaspalveluun. Opit suunnittelemaan ja valmistamaan sekä annos- että ateriakokonaisuuksia suurillekin ryhmille ja ottamaan huomioon myös erityisruokavalioasiakkaat.
Työssä vaaditaan hyvää paineensietokykyä, luovuutta ja vastuullisuutta sekä tiimityöskentelytaitoja.
Tutkinnon suoritettuasi voit työskennellä kahviloissa, ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, liikenneravintoloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalousalan toimipaikoissa.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat
- Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
- Lounasruokien valmistus 40 osp
- Annosruokien valmistus 25 osp
Valinnaiset tutkinnon osat
Voit valita esimerkiksi näistä, yhteensä 60 osp
- Á la carte -ruoanvalmistus 30 osp
- Kahvilapalvelut 10 osp
- Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp
- Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot
- Suurkeittiön ruokatuotanto
- Tutkinnon osa toisesta ammatillisesta perustutkinnosta

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Yhteiset tutkinnon osat sisältyvät kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin. Ne muodostuvat kolmesta tutkinnon osasta ja niiden osa-alueista. Yhteisiin tutkinnon osiin sisältyy sekä pakollisia että valinnaisia osaamistavoitteita.

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. HOKSissa sovitaan opiskelijakohtaisesti mm. aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta, hankittavasta osaamisesta ja osaamisen hankkimistavasta, näytöistä ja muusta osaamisen osoittamisesta sekä tarvittavasta ohjauksesta ja tuesta, myös erityisestä tuesta. Osaamisen hankkimisessa on keskeisenä erilaiset oppimisympäristöt ja työelämälähtöisyys.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Opetus on opiskelijalle maksutonta. Opiskelija kustantaa itse ammattityöasun, työjalkineet ja tarvittavat oppikirjat (n. 700 - 800 €).

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisen perustutkinnon jälkeen voit hakeutua korkeakouluopintoihin esimerkiksi restonomi-koulutukseen (AMK). Vaihtoehtoisesti voit hakeutua ammattitutkintoon tai erikoisammattitutkintoon.

Lisää tietoa jatkokoulutuksista
https://opintopolku.fi/wp/fi/

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jämsä