Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Opiskele kokiksi maahanmuuttajille suunnatussa työvoimakoulutuksessa!
Koulutuksessa opitaan kokin työn perustaitoja joita ovat ruuanvalmistus, asiakaspalvelu, keittiön siivous ja astiahuolto. Lisäksi suomen kielen ammatillinen osaaminen varmistetaan niin, että S2-opettaja on mukana tunneilla ensimmäisen vuoden aikana.
Koulutuksen jälkeen työpaikkojasi voivat olla ravintolat, lounaskahvilat, henkilöstöravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, keskus- ja jakelukeittiöt ja pikaruokapaikat. Voit työllistää itsesi myös yrittäjänä.

Hakeutuminen

Tämä koulutus on työvoimakoulutusta. Haku päättyy 6.6.2022. Opiskelijavalinnat tekee TE-toimisto.

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (tämän sivun alareunan hakulinkki vie sinut oikealle sivulle) tai jätä paperihakemus TE-toimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista voit kysyä TE-toimiston koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alla oleville maahanmuuttajataustaisille henkilöille.

Kuvaus

Kokin työ on tiimityötä. Luovuus, vastuullisuus ja joustavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia kokin työssä. Keittiössä on ajoittain kiirettä ja silloin tarvitset paineensietokykyä. Kokkina valmistat ruokaa asiakkaan tarpeet huomioiden. Osaat käyttää erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida työssäsi puhtaanapitoon, erityisruokavalioihin ja hygieniaan liittyvät asiat.

Opiskeluun kuuluu opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja eli suomi toisena kielenä opintoja. Opinnoissa suoritetaan hygieniapassi ja hätäensiapukoulutus ja opiskelija saa valmennusta työnhakuun ja jatkosuunnitelmiinsa.

Rakenne

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat 85 osp
• Ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp
• Lounasruokien valmistus 40 osp
• Annosruokien valmistus 25 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 60 osp, esimerkiksi
• Á la carte ruanvalmistus 30 osp
• Tilaus- ja juhlaruokien valmistus 25 osp
• Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
• Kahvilapalvelut 10 osp
• Katu- ja pikaruokapalvelut 10 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp
• Viestintä ja vuorovaikutusosaaminen
• Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen
• Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Jokaisen tutkinnon osaan kuuluu puolet lähiopetusta ja puolet työelämässä tapahtuvaa oppimista.Jakson lopussa on näyttö.Työelämässä tapahtuva oppimista on noin puolet kokonaisopiskeluajasta.

Kustannukset

Koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä on restonomikoulutus ammattikorkeakoulussa. Lisäksi sinulla on mahdollisuus hakeutua alan ammattitutkintoihin ja erikoisammattitutkintoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke,to klo 9-15, ti ja pe klo 10-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä