Laajuus

Koulutuksen laajuus on 90 työpäivää.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Gradia Jyväskylän toteuttama työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on suoritettuna ravitsemisalan perustutkinto tai tutkinto alalle soveltuvalta koulutusalalta tai muulla tavoin hankittu perustutkintotasoinen osaaminen sekä alan työkokemusta.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnonosa Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta (tarjoilija, baarimestari). Koulutus antaa lisä- ja täydennyskoulutusta ja parantaa osallistujien mahdollisuuksia työllistyä erilaisilla liikeideoilla toimiviin anniskeluravintoloihin sekä edistää ja tukea hakijan urasuunnittelua. Koulutus toteutetaan yhteistyössä alan mentoreiden kanssa.

Lisätiedot
Koulutus alkaa opiskelijan osaamistarpeen selvittämisellä. Osallistujalle rakennetaan oma henkilökohtainen koulutus- ja urapolku. Koulutuksen aikana opiskelija syventää substanssiosaamista ja saa ammatillista lisäosaamista sekä ohjausta oman uransa suunnitteluun ja edistämiseen. Koulutuksen voi suorittaa eri oppimisympäristöjä hyödyntäen: työelämässä oppien, verkkokursseilla ja oppilaitoksessa opiskelemalla.

Koulutuksen laajuus on 90 työpäivää ja sen aikana on mahdollisuus suorittaa tai päivittää tutkinnon osia ravitsemisalan ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista (tarjoilija ja baarimestari). Tavoitteena on että, hakija pystyy työskentelemään itsenäisesti anniskeluravintolan ruoka- ja juomatarjoilutyötehtävissä.

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto: https://eperusteet.opintopolku.fi/beta/#/fi/ammatillinen/4551090/tiedot

Rakenne

Koulutuksen sisältöjä Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnosta (tarjoilija/baarimestari) ovat mm.

· Oman urapolun suunnitteleminen yhdessä alan ammattilaisten kanssa ja sen rakentaminen
· Digiosaaminen
· Palvelu- ja myyntiosaaminen
· Tarjoilutekninen osaaminen ja palvelujärjestelmät
· Erityisruokavaliot ja ruokakulttuurit
· Alkoholijuomien tuotetuntemusosaaminen (oluet, siiderit, miedot viinit, väkevät viinit, väkevät alkoholijuomat)
· Juoman ja ruoan yhdistäminen
· Juomasekoitukset ja trendit
· Anniskelun omavalvonta ja alaan liittyvä lainsäädäntö
· Hinnoittelu- ja kustannusosaaminen
· Kehittämisosaaminen: työpisteen kehittäminen ja myynnin edistäminen
· Yrittäjyysopinnot

Monta tapaa opiskella

Hakeminen:

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta. Tarkistathan työvoimakoulutukseen hakiessa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä