Laajuus

Koulutuksen laajuus on 90 työpäivää.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Gradia Jyväskylän toteuttama työvoimakoulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on suoritettuna ravitsemisalan perustutkinto tai tutkinto alalle soveltuvalta koulutusalalta tai muulla tavoin hankittu perustutkintotasoinen osaaminen sekä alan työkokemusta.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnonosa Ruokapalvelujen ammattitutkinnosta (ravintolakokki tai suurtalouskokki).

Kisällikoulutus ravintola-alalle -koulutuksen tavoitteena on antaa lisä- ja täydennyskoulutusta ja parantaa osallistujien mahdollisuuksia työllistyä ammattikeittiöihin ja ravitsemisliikkeisiin sekä edistää ja tukea hakijan urasuunnittelua. Koulutus toteutetaan yhteistyössä alan mentoreiden kanssa.
Koulutus alkaa opiskelijan osaamistarpeen selvittämisellä. Osallistujalle rakennetaan oma henkilökohtainen koulutuspolku. Koulutuksen aikana opiskelija saa ammatillista lisäosaamista sekä ohjausta oman uransa suunnitteluun ja edistämiseen. Koulutuksen voi suorittaa eri oppimisympäristöjä hyödyntäen: työelämässä oppien, verkkokursseilla ja oppilaitoksessa opiskelemalla.

Koulutuksen laajuus on 90 työpäivää ja sen aikana on mahdollisuus suorittaa tai päivittää tutkinnon osia ravitsemisalan ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista (suurtalouskokki, ravintolakokki ja dieettikokki).

Linkki: https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/661…

Rakenne

Koulutuksen sisältöjä ovat
· Oman urapolun suunnitteleminen yhdessä alan ammattilaisten kanssa ja sen rakentaminen
· Digiosaaminen
· Osaamisvaatimukset ammattikeittiöissä nyt ja tulevaisuudessa
· Tietotekniikka apuna ammattikeittiössä
· Ruoanvalmistuksen tuotantomenetelmät
· Kestävyys ruokapalveluissa
· Erityisruokavaliot
· Kasvisruokien valmistaminen ammattikeittiössä
· Ruokasuositukset eri ikäryhmille
· Ammattikeittiön ruokapalvelut (lounas, leivonta, ala carte, tilaus- ja juhla)
· Ammattikeittiön asiakaspalvelu
· Palveluosaaminen
· Yrittäjyysopinnot

Monta tapaa opiskella

Hakeminen

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus
Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta.
Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.
Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä