Laajuus

80 työpäivää.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Ravitsemisalan muuttuviin tarpeisiin tarvitaan moniosaajia, jotka pystyvät työskentelemään keittiön monipuolisissa tehtävissä. Koulutuksen aikana pääset tutustumaan ravintola- ja catering-alaan ja hankit parusvalmiuksia alan työtehtävissä toimimiseen.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat ravitsemis- ja catering-aloista kiinnostuneet, alalle soveltuvat henkilöt. Koulutus on työvoimakoulutusta.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen aihealueita ovat ruoanvalmistuksen perusteet, asiakaspalvelu, keittiötyöskentely, tarjoilun perusteet ja keittiötilojen puhtaanapito.

Koulutuksen tavoitteena on perehtyä ravintola- ja catering-alaan, alueen työnantajiin ja yrityksiin ja niiden työllistämismahdollisuuksiin sekä antaa perusvalmiuksia toimia alan työtehtävissä erilaisissa työskentely-ympäristöissä. Koulutuksen aikana hankittu osaaminen on mahdollista hyödyntää esim. osana ravintola- ja cateringalan perustutkinnon opintoja.

Rakenne

Orientoivat opinnot:
- opintojen ohjaus

Tietotekniikan perusteet

Keittiötyö:
- elintarviketieto
- ravitsemuksen perusteet
- erityisruokavaliot
- ruoanvalmistus
- keittiötilojen puhtaanapito

Hygieniapassi
Asiakaspalvelu
Tarjoilun perusteet
Hätäensiapu
Oman osaamisen markkinointi
Työssäoppiminen

Monta tapaa opiskella

Lähiopetusta yhteensä 40 pv (280 h)
Työssäoppimista 40 pv (280 h)

Kustannukset

Vaatetus: Koululta opiskelijat saavat lainaan t-paidan, esiliinan ja huivin sekä nimikyltin. Jokainen hankkii itse mustat keittiötyöhön sopivat housut ja kengät.

Jatko-opintomahdollisuudet

Voit hakeutua koulutuksen jälkeen jatkuvassa haussa ravintola- ja catering-alan perustutkintoon, kokkikoulutukseen.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä