Laajuus

Opintojen laajuus on 40 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 5 kuukautta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Tutkinnon osan suorittaminen sopii henkilölle, joka on suorittanut alan perustutkinnon ja/tai hänellä on riittävän vahva työkokemus alalta ja joka haluaa syventää osaamistaan kokin työtehtävissä ruokaravintolassa tai suurtaloudessa.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus sopii henkilölle, joka on suorittanut alan perustutkinnon ja/tai hänellä on riittävän vahva työkokemus alalta.

Hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla. Haastattelut pidetään viikolla 39. Hakemus peruuntuu, jos ei osallistu haastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Tutkinnon osa suoritetaan joustavasti työpaikoilla koulutus- tai oppisopimuksella. Kasvisruokien valmistaminen -tutkinnon osa suoritetaan ruoka- tai henkilöstöravintolassa, juhlapalveluyrityksessä tai suurtalouden kokin tehtävissä. Opiskelu koostuu noin 2-4 lähiopetuspäivästä kuukaudessa sekä etäopinnoista ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Koulutuksen ensimmäiset lähiopetuspäivät ovat 28.-29.9.2020.

Koulutuksen alussa selvitetään aiemman koulutuksen ja työkokemuksen kautta hankittu osaaminen sekä määritellään henkilökohtaisesti opintojen sisältö ja kesto. Mikäli tarvittava ammattitaito on jo valmiina, voidaan tutkinnon osassa vaadittava osaaminen osoittaa suoraan näyttönä.

Rakenne

Kasvisruokavalio ja ravitsemusosaaminen
Kasvisruokavalioiden valmistusosaaminen
Raakaruokien ja leivonnan valmistusosaaminen
Asiakaspalvelu ja viestintäosaaminen
Kestävä kehityksen osaaminen
Työlainsäädäntö ja turvallisuusosaaminen
Työyhteisötaidot ja osaamisen kehittäminen

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutusmaksun omavastuuosuus 150 euroa. Oppisopimuskoulutuksessa ei ole omavastuuosuutta

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
22.6.–31.7. ma–pe klo 09–12

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä