Laajuus

4 h

Aika

Hakuaika

-

Kenelle

Jos toimit kasvinsuojeluaineita käyttävänä ja myyvänä ammattilaisena, tarvitset voimassa olevaa Kasvinsuojeluainetutkintoa.

Kuvaus

Kasvinsuojelukoulutus ja -tutkinto vaaditaan kaikilta ammattimaisesti kasvinsuojeluaineita käyttäviltä ja myyviltä henkilöiltä. Korttikoulutus perustuu lakiin kasvinsuojeluaineista (1563/2011), jossa on kirjattuna tutkintovaatimus kaikille kasvinsuojeluaineiden ammattikäyttäjille. Tukesin hallinnoima koulutus ja tutkinto perustuvat EU:n kasvinsuojeluainedirektiiviin. Koulutukseen kuuluu aina kirjallinen tentti. Koulutus on vapaaehtoinen, mutta tutkintoon osallistuminen edellyttää itsenäistä opiskelua ennakkoon. Kasvinsuojelututkinto tulee uusia viiden vuoden välein. Kasvinsuojeluaineiden kanssa työskentelevän on tarvittaessa pystyttävä esittämään todistus tai kuva siitä esim. myyjälle.

Aika: 28.01.2022, klo 8.15-12.00
Paikka: Metsäoppilaitoksentie 14, Jämsänkoski, T rakennus T1.106

Rakenne

Koulutuksen teoriaosuus koostuu TUKESin nettisivujen koulutusmateriaaleista. Sisältöön vaikuttaa myös osallistujien työympäristön vaatimukset (maa-, metsä- ja puutarhatalous, golfkenttä, tie- ja rataverkosto, myymälä), jolloin perehdytään tarkemmin työpaikkakohtaisiin kasvinsuojeluaineisiin sekä niiden käyttöturvallisuuteen. Sisältö käsittelee mm. seuraavia aiheita:
Kasvinsuojelulainsäädäntö
IPM
Kasvinsuojeluaineiden valvonta ja säilytys
Altistuminen ja terveyshaitat
Kasvinsuojeluaineiden aiheuttamat riskit ympäristöön ja niiden hallinta
Kemiallisen torjunnan onnistuminen
Levitysvälineet ja pistekuormituksen vähentäminen
Kasvinsuojeluaineväärennökset
Käyttöturvallisuustiedote

Kustannukset

70,00 € (sisältää alv)

Peruutusehdot

Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 40 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14


 

Aika

Paikkakunta

Jämsä

Koulutuksen osoite

Aika: 28.01.2022, klo 8.15-12.00
Paikka: Metsäoppilaitoksentie 14, Jämsänkoski, T rakennus T1.106