Laajuus

4 h

Aika

Hakuaika

-

Kenelle

Jos toimit kasvinsuojeluaineita käyttävänä ja myyvänä ammattilaisena, tarvitset voimassa olevaa Kasvinsuojeluainetutkintoa. Tämä koulutus on suunnattu metsäalalla toimiville henkilöille.

Kuvaus

Kasvinsuojelukoulutus ja -tutkinto vaaditaan kaikilta ammattimaisesti kasvinsuojeluaineita käyttäviltä ja myyviltä henkilöiltä 26.11.2015 jälkeen. Korttikoulutus perustuu lakiin kasvinsuojeluaineista (1563/2011), jossa on kirjattuna tutkintovaatimus kaikille kasvinsuojeluaineiden ammattikäyttäjille. Tukesin hallinnoima koulutus ja tutkinto perustuvat EU:n kasvinsuojeluainedirektiiviin. Koulutukseen kuuluu aina kirjallinen tentti. Koulutus on vapaaehtoinen, mutta tutkintoon osallistuminen edellyttää itsenäistä opiskelua ennakkoon. Kasvinsuojelututkinto tulee uusia viiden vuoden välein. Kasvinsuojeluaineiden kanssa työskentelevän on tarvittaessa pystyttävä esittämään todistus tai kuva siitä esim. myyjälle.

Rakenne

Koulutuksen teoriaosuus koostuu TUKESin nettisivujen koulutusmateriaaleista. Sisältöön vaikuttaa myös osallistujien työympäristön vaatimukset (maa-, metsä- ja puutarhatalous, golfkenttä, tie- ja rataverkosto, myymälä), jolloin perehdytään tarkemmin työpaikkakohtaisiin kasvinsuojeluaineisiin sekä niiden käyttöturvallisuuteen. Sisältö käsittelee mm. seuraavia aiheita:
Kasvinsuojelulainsäädäntö
IPM
Kasvinsuojeluaineiden valvonta ja säilytys
Altistuminen ja terveyshaitat
Kasvinsuojeluaineiden aiheuttamat riskit ympäristöön ja niiden hallinta
Kemiallisen torjunnan onnistuminen
Levitysvälineet ja pistekuormituksen vähentäminen
Kasvinsuojeluaineväärennökset
Käyttöturvallisuustiedote

Kustannukset

70,00 € (sisältää alv)

Peruutusehdot

Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 40 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

Paikkakunta

Jämsä

Koulutuksen osoite

Aika: 13.12.2019 klo 8.15-12.00, Paikka: Metsäoppilaitoksentie 14 Jämsänkoski, luokka MY.R2.143