Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Kasvatus- ja ohjausala

Paikkakunta

Jyväskylä

Opiskelutapa

Monimuoto-opiskelu

Laajuus

150 osaamispistettä, 1 vuosi

Hakuaika

Jatkuva haku

Hakeutuminen

Voit hakea jatkuvassa haussa mukaan ympäri vuoden ja tällöin pääset mukaan opintoihin aina uuden tutkinnon osan alkaessa eli elo-, marras-, tammi- tai maaliskuun alussa.

Kenelle

Olet kiinnostunut eri-ikäisten ihmisten ohjaamisesta. Sinulla on aiempaa koulutusta tai kokemusta kasvatus-, nuoriso-, tai sosiaali- ja terveysalalta tai muulta soveltuvalta alalta ja haluat kehittää osaamistasi. Omaat hyvät vuorovaikutustaidot ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Ohjauksen osaamisalan suorittanut saa lisää valmiuksia työskentelyyn eri-ikäisten ja eri elämänvaiheiden muutostilanteissa olevien asiakkaiden kanssa. Toimintaympäristönä voi olla järjestöt, julkinen tai yksityinen sektori, kasvatus- ja ohjaustyötä tekevä organisaatio, kuten esimerkiksi päiväkoti, nuorisotila, perhetyö, tuetun asumisen yksikkö, järjestön toiminta, laitos jne.

Opinnot toteutetaan työelämäpainotteisesti eli sinun tulee hankkia opiskelua varten työpaikka.

Tutkinto ei anna erillistä ammattinimikettä, vaan on lisäkoulutusta.

Kuvaus

Tutkinnon suoritettuasi osaat toimia erilaisissa kasvatus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä kasvattajana ja ohjaajana. Osaat edistää yhteisöllisyyttä ja toimia moniammatillisessa yhteistyössä.

Tutkinnosta on mahdollista opiskella myös yksittäisiä tutkinnon osia.
• Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa
• Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä
• Osaamisen ja työllistävyyden ohjaus

Opiskelu on monimuoto-opiskelua ja koostuu lähi- ja verkko-opinnoista, itsenäisestä opiskelusta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä näytöistä. Pitkämatkalaisille järjestetään myös mahdollisuus osallistua lähipäiviin etäyhteydellä.

Opintojen ajaksi hakijan tulee hankkia kasvatus- ja ohjausalan ja ohjauksen osaamisalan opintoihin soveltuva työpaikka, jossa mahdollistuu tutkinnon suorittaminen.

Koulutuksen sisältö

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto, ohjauksen osaamisala 150 osp

Pakollinen tutkinnon osa:
• Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 1, yht. 100osp
• Lapsen ja nuoren suojelu kasvatus- ja ohjaustyössä, 50 osp
• Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus, 50 osp
• Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa, 50 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 2, yht. 20-60 osp, esimerkiksi:
• Kulttuurinen moninaisuus kasvatus- ja ohjaustyössä, 20 osp
• Musiikillisen ilmaisun käyttö kasvatus- ja ohjaustilanteissa, 10 osp

Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia ammatillisesta
perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta vähintään 10 osaamispisteen laajuisesti.

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Otsikko

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Kuvaus

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Kuva

Monta tapaa opiskella

Gradiassa voit yhdistää opiskelun ja tavoitteellisen urheilun. Urheiluvalmennus mahdollistaa harjoittelun eritasoisille urheilijoille – aina seuratasosta maajoukkuetasoon. Urheilijoiden opintopolku rakentuu oman tason mukaan. Ilmoita yhteishaun hakulomakkeella, että olet kiinnostunut urheilijan ammatillisesta koulutuksesta ja vastaa hakulomakkeelle aukeaviin Urheilijan lisätietokysymykseen.

Gradian opiskelijana – niin lukiolaisena kuin ammattiin opiskelevana – voit tehdä Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Korkeakouluopintojen avulla pääset tutustumaan korkeakoulujen eri aloihin ja siihen, millaista on opiskella korkeakoulussa.

Gradia tarjoaa aikuisille tutkintotavoitteista opiskelua sekä lyhyempiä koulutuksia. Aikuisena voit opiskella ammatillisia opintoja Ammattiopisto Gradiassa ja lukio-opintoja Jyväskylän aikuislukiossa. Lisäksi voit tehdä perusopetuksen opinnot valmiiksi aikuisten perusopetuksessa.

Gradiassa jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus kehittää yrittäjyysosaamista osana lukion ja ammatillisen koulutuksen opintoja. Yrittäjyysopinnot ovat hyödyllinen valinta jokaiselle, joka haluaa pärjätä tulevaisuuden työelämässä tai päivittää osaamistaan työelämän aikana.

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/hae-opiskelemaan

hakupalvelut@gradia.fi

Laitinen Auli

Lehtori (opettaja)

Sosiaali- ja terveysala