Laajuus

45 osp

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Käsityötaidon ohjaaminen -tutkinnon osa on tarkoitettu sinulle, jolla on kokemusta ohjaajan tehtävistä tai/ja olet harrastanut tai työskennellyt kädentaitojen parissa. Koulutus antaa valmiuksia kehittää osaamistaan toimia lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoiminnan ohjaajina. Tavoitteena voi olla myös oman ohjaustyön, työpaikan ohjaustoiminnan tai yritystoiminnan kehittäminen. Koulutuksessa pääset tutustumaan erilaisiin käsityötekniikoihin tekstiili-, puu- ja metallityöpajoissa.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen hakeutuvilla tulee olla kiinnostusta kädentaitojen ohjaamiseen. Harrastuneisuus kädentaidoissa ja työkokemus erilaisista ohjaustöistä katsotaan eduksi. Kaikki hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu haastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Kädentaitojen ohjaaja suunnittelee ja toteuttaa lyhytkursseja erilaisilla käsityötekniikoilla huomioiden eri kohderyhmien tarpeet. Koulutus antaa valmiuksia kehittää osaamistaan toimia lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoiminnan ohjaajina. Tavoitteena voi olla myös oman ohjaustyön, työpaikan ohjaustoiminnan tai yritystoiminnan kehittäminen.

Rakenne

Käsityötaidon ohjaaminen, 45 osp

Monta tapaa opiskella

Sivutoiminen iltaopiskelu sisältää lähiopiskelua kahtena iltana viikossa sekä lisäksi verkko-ja itsenäistä opiskelua. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa sovitaan opinnot ja opiskelutavat. Yrittäjänä toimivat suunnittelevat ja toteuttavat opinoissa yrityksen kehittämisprojektin.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Itselle tulevien tuotteiden materiaalien hankinta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen jälkeen voi hakeutua artesaanikoulutukseen suorittamaan Käsityön ohjaustoiminnan osaamisalan. Lisätietoa artesaanikoulutuksesta: www.gradia.fi/artesaani/l12641.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä