Laajuus

45 osp

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Käsityötaidon ohjaaminen -tutkinnon osa on tarkoitettu sinulle, jolla on kokemusta ohjaajan tehtävistä tai/ja olet harrastanut tai työskennellyt kädentaitojen parissa. Koulutus antaa valmiuksia kehittää osaamistaan toimia lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoiminnan ohjaajina. Tavoitteena voi olla myös oman ohjaustyön, työpaikan ohjaustoiminnan tai yritystoiminnan kehittäminen. Koulutuksessa pääset tutustumaan erilaisiin käsityötekniikoihin tekstiilin-, ompeluntyöpajoissa.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen hakeutuvilla tulee olla kiinnostusta kädentaitojen ohjaamiseen. Harrastuneisuus kädentaidoissa ja työkokemus erilaisista ohjaustöistä katsotaan eduksi. Kaikki hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu haastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan seuraavaan mahdolliseen kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Kädentaitojen ohjaaja suunnittelee ja toteuttaa lyhytkursseja erilaisilla käsityötekniikoilla huomioiden eri kohderyhmien tarpeet. Koulutus antaa valmiuksia kehittää osaamistaan toimia lasten ja nuorten sekä aikuisten harrastustoiminnan ohjaajina. Tavoitteena voi olla myös oman ohjaustyön, työpaikan ohjaustoiminnan tai yritystoiminnan kehittäminen.

Rakenne

• Käsityötaidon ohjaaminen 45 osp

Monta tapaa opiskella

Sivutoiminen iltaopiskelu sisältää lähiopiskelua kahtena iltana viikossa (ti-ke) sekä lisäksi verkko-ja itsenäistä opiskelua. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa sovitaan opinnot ja opiskelutavat. Yrittäjänä toimivat suunnittelevat ja toteuttavat opinoissa yrityksen kehittämisprojektin.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Itselle tulevien tuotteiden materiaalien hankinta.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen jälkeen voi hakeutua artesaanikoulutukseen suorittamaan Käsityön ohjaustoiminnan osaamisalan. Lisätietoa artesaanikoulutuksesta: www.gradia.fi/artesaani/l12641.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä