Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutukseen haku avautuu keväällä 2019.

Oletko erikoisosaaja jollakin käsityön alalla? Erikoisammattitutkintoon kuuluu alan vaativimpien työtehtävien hallinta. Jos olet ammatinharjoittaja, yrittäjä tai käsityöyrityksen työntekijä ja olet toiminut jo pitkään ammattimaisesti omalla alallasi, on käsityömestarin tutkinto sinulle sopiva. Koulutuksessa saat mahdollisuuden tarkastella ja kehittää kädentaitojasi sekä kehittää yrityksesi toimintaa, tuotteita ja palveluja.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen valitaan työnäytteiden ja haastattelun perusteella.

Kuvaus

Koulutuksessa pääset kehittämään osaamistasi vaativimpien tuotteiden valmistuksessa, jolla tarkoitetaan erilaisista materiaaleista erilaisilla tekniikoilla valmistettavia tuotteita. Valmistamisessa käytetään laaja-alaisesti kädentaitoja, käsityövälineitä ja koneita. Koulutuksessa päivitetään myös digitaalista osaamistasi. Käsityömestarina tunnistat, omaksut ja välität kokemuksellista tietoa ohjaamalla ja työskentelemällä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Valmistamissasi tuotteissa ja palveluissa näkyy esteettisyys, visuaalisuus ja vahva materiaalintuntemus.

1.1.2019 Käsityömestarin erikoisammattitutkinto jää pois ja tilalle tulee Taideteollisuusalan erikoisammattitutkinto. Uudistunut tutkinto tulee koulutushakuun keväällä 2019.

Rakenne

Käsityön tekemisen osaamisala
Osaamisalan pakolliset osat:
Tuotteistaminen
Mestarityön valmistaminen
Osaamisalan valinnaiset osat (valitaan 1 osa):
Käsityöyrityksen johtaminen
Käsityöprojektin johtaminen

Monta tapaa opiskella

Monimuotokoulutus

Kustannukset

600 €

Jatko-opintomahdollisuudet

AMK, Yliopisto-opinnot

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä