Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Koulutukseen haku avautuu keväällä 2019.

Tekstiilialan harrastaja/ammattilainen jos sinulla on alan perustutkinto tai vastaava osaaminen tule päivittämään osaamistasi ja saamaan uusia ideoita yrittämiseen ja työhösi.

Haluaisitko toimia tulevaisuudessa tekstiilialan ohjaajana? Onko sinulla tavoitteena käsityöalan yrittäjyys? Tarjoamme sinulle koulutusta ja työtiloja sekä mahdollisuuden kehittää ja luoda verkostoja yritystoimintaasi osuuskuntatoiminnan kautta.

Kelpoisuusvaatimukset

Tekstiilialan työkokemus tai alankoulutus luetaan eduksi koulutukseen haettaessa. Koulutukseen valitaan työnäytteiden ja haastattelun perusteella.

Kuvaus

Tekstiilialan ammattitutkinnossa laajennat aikaisemmin hankittua ammattitaitoasi ja syvennät tietouttasi tekstiilialan erilaisista tekniikoista ja työtehtävistä sekä tuotekehityksestä.
Tarjoamme käyttöösi modernit työtilat eri tekstiilitekniikoille. Käytössäsi on monipuoliset koneet ja laitteet tekstiilien värjäämiseen, painamiseen, huovutukseen ja kudontaan.

Tekstiilialan ammattilaisen tulee olla tietoinen ammatillisesta osaamisestaan ja tavoitteellinen osaamisensa kehittämisessä. Ammattilaisen tulee tuntea vastuunsa tuotteiden ja palveluiden tuottamisessa, myynnissä ja markkinoinnissa. Koulutuksessa tehdään yhteistyötä kulttuurialan osaajien ja yrityselämän kanssa.

Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus toteuttaa käytännössä ideoitasi, verkostoitua eri sidosryhmien kanssa, valmistaa tuotteita ja palveluita asiakaslähtöisesti yksityishenkilöille, yrityksille tai yhteisöille. Voit osallistua messu- ja myyntitapahtumiin tai näyttelyihin. Koulutuksen aikana laadit liiketoimintasuunnitelman, jonka toimivuutta olet jo koulutuksen aikana testannut.

1.1.2019 Tekstiilialan ammattitutkinto jää pois ja tilalle tulee Tekstiili- ja muotialan ammattitutkinto, Designtekstiilien valmistaja. Uudistunut tutkinto tulee koulutushakuun keväällä 2019.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
Tekstiilin tuotteistaminen
Tekstiilituotteen valmistus
Yrittäjänä toimiminen tekstiilialalla

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 1):
Tekstiilituotteen valmistamisen ohjaus ja tekstiilialan palvelujen tarjoaminen
Kestävän kehityksen mukainen toiminta tekstiilituotannossa
Tekstiilin viimeistys

Monta tapaa opiskella

Valmistava koulutus on monimuotokoulutusta ja kestää n. 1-2 vuotta riippuen henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta. Opinnot sisältävät lähiopetusta, ohjattuja etätehtäviä, verkko-opintoja ja työssäoppimista.
Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimus voidaan tehdä käsityöalan yrittäjälle tai alalla työssä olevalle.

Kustannukset

Koulutusmaksu 400 € + tuotevalmistuksen materiaalikustannukset

Jatko-opintomahdollisuudet

Erikoisammattitutkinto
AMK
Yliopisto-opinnot

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä