Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 5 kk.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Vauhdikas kahvila-ala tarvitsee sinua, reipas nuori tai jo kokemusta hankkinut aikuinen, jonka hymy ei hyydy tiukassakaan tilanteessa. Hae mukaan koulutukseen, joka antaa valmiuksia vaihtelevaan ja monipuoliseen ammattiin! Kahvilatyöntekijänä voit työskennellä monipuolisissa ja erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä. Me annamme ohjausta ja työkaluja, sinä valitset suunnan!

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille ravitsemisalan työkokemusta omaaville henkilöille tai soveltuvilta koulutusaloilta valmistuneille tai alasta kiinnostuneille.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa perus- ja/tai täydennyskoulutusta ja parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia työllistyä kahviloihin ja vastaaviin palvelupisteisiin sekä mahdollisesti lisätä myös opiskelijan yrittäjävalmiuksia.

Rakenne

Koulutuksen sisältö:
- Toimialan työpaikkoihin tutustuminen, työelämätaitojen sekä työnhakuvalmiuksien hiominen
- Ammatillisten taitojen hankkiminen sekä kouluympäristössä että alan työpaikoilla (pääpaino työssä tapahtuvalla oppimisella)
- Kahvilan ruoka-, leivonnaisten ja juomatuotteiden valmistaminen
- Kahvilan tuotteiden esillelaitto -ja tarjoilu
- Asiakaspalvelu ja myyntitaidot (lisämyynti)
- Yrittäjävalmiuden perusteet
- Hygieniaosaaminen ja omavalvonta
- Alkoholilainsäädäntö
- Ikärajapassi

Hakijalta edellytetään: Kiinnostusta alaa kohtaan, ihmissuhde-, vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja, vastuullisuutta ja ryhmätyötaitoja, alalle soveltuvaa terveydentilaa sekä kykyä ja halua itsenäiseen ja omatoimiseen opiskeluun, kuten tietotekniikan hyödyntämiseen viestinnässä ja opintotehtävissä.

Monta tapaa opiskella

Hakeminen:

Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta. Tarkistathan työvoimakoulutukseen hakiessa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi. Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä