Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukiossa voit opiskella Yrittäjyyspolulla. Opinnoissa vahvistat työelämätaitojasi, selkeytät omaa tulevaisuuttasi ja opit hyödyntämään omaa osaamistasi. Yrittäjyyspolulla pääset harjoittelemaan erityisen paljon tulevaisuustaitoja kuten tiimityöskentelyä, projektin hallintaa, vuorovaikutusta ja johtamista. Jos innostut, voit myös perustaa oman yrityksen!

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Haet Lyseon lukion lukiolinjalle ja vastaanotettuasi opiskelupaikan ilmoitat kiinnostuksesi Yrittäjyyspolun opintoihin. Sitova ilmoittautuminen Yrittäjyyspolulle tapahtuu ensimmäisen lukiovuoden syyslukukaudella.

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…- Ohje ainevalintalomakkeen täyttämiseen on liitteenä tämän sivun alareunassa.

Kelpoisuusvaatimukset

Valintaperusteet: kaikki hakijat, jotka on hyväksytty yleislinjalle peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon mukaisessa järjestyksessä ja jotka ovat kiinnostuneita opiskelemaan Yrittäjyyspolulla.
Haetaan Lyseon lukion yleislinjalle. Alustava kiinnostus Yrittäjyyspolulle ilmoitetaan Gradia-lukioiden sähköisellä ainevalintalomakkeella. Sitova ilmoittautuminen Yrittäjyyspolulle tapahtuu ensimmäisen lukiovuoden syyslukukaudella.

Kuvaus

Yrittäjyyspolku antaa hyvät mahdollisuudet jatko-opintoihin ja työelämään siirtymiselle. Jo opiskeluaikana pääset verkoistoitumaan ja tekemään yhteistyötä paikallisten yritysten ja korkeakoulujen kanssa. Jos suoritat opinnot vaaditulla tasolla, saat lukio-opintopisteiden lisäksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintopisteitä. Hakiessasi opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeakoulun tiimiakatemiaan, opinnot katsotaan eduksesi.

Rakenne

Yrittäjyyspolulla opiskelet lukion oppimäärän ja sen päätteeksi suoritat ylioppilastutkinnon. Lisäksi opiskelet työelämä- ja yrittäjyysopintoja. Opintojaksot 1-4 kuuluvat pakollisina yrittäjyyspolkuun ja opintojaksot 5-10 ovat valinnaisia. Opinnoissa voit painottaa esimerkiksi omaa yritystoimintaa, kilpailutoimintaa, kansainvälisyyttä tai vaikka harrastusta. Osa opinnoista toteutetaan oppilaitosyhteistyössä Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Gradia Jyväskylän ammatillisen koulutuksen kanssa.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ylioppilastutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin. Yrittäjyyspolun opinnot katsotaan eduksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiaan pyrikiessä.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9-12, 12.30-15 sekä ti ja pe klo 10-12, 12.30-14


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä
Liitetiedostot
Tiedosto