Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukiossa voit opiskella tiimipolulla. Sinne kannattaa hakeutua, jos pidät yhdessä työskentelemisestä ja haluat oppia siitä lisää. TIimipolulla pääset harjoittelemaan vuorovaikutustaitojen lisäksi myös muita tulevaisuustaitoja, kuten luovuutta ja projektin hallintaa. Tiimipolulla tehdään paljon vierailuja koulun ulkopuolelle ja tavoitteena on opintojen päätteeksi tehdä ulkomaan matka. Tiimipolku sopii sinulle, jos pidät toiminnallisesta yhdessä työskentelystä ja olet valmis sitoutumaan opintoihin. 

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.
Hakija täyttää lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen:

Sähköinen ainevalintalomake https://wilma-lukiot.gradia.fi/browsecourses?school-id=11&checkout=true…

Ainevalintalomakkeen täyttöohje: https://peda.net/jao/jyl/lom/hakeminen/oaw23:file/download/a8b0837af040…

Kuvaus

"Maailma ja työelämä muuttuvat  – siksi myös koulun on muututtava ja siksi Lyseossa on mahdollisuus aloittaa opinnot tiimipolulla.

Tiimipolulla iso osa lukiokursseistasi on koottu isommiksi ilmiöpohjaisiksi oppimispaketeiksi, ja opiskelutavoissa korostuvat opiskelijoiden aktiivisuus, toiminnallisuus ja projektimaisuus. Tiimipolulla saat vastuuta ja vapautta, ja opettajat toimivat pikemminkin ohjaajina ja valmentajina, ja hekin työskentelevät usein tiimissä. Tiimipolkulaisia kannustetaan oma-aloitteisuuteen ja itseohjautuvuuteen: koulussa tarjottavien kurssien lisäksi voit tiimisi kanssa kehitellä omia projekteja mielenkiinnon kohteidenne mukaisesti.
"

Rakenne

Tiimipolulla opiskelet lukion pakolliset kurssit. Osa tiimipolun kursseista on yhdistetty isommiksi kurssipaketeiksi, joita yhdistää jokin yhteinen teema. Voit toteuttaa tiimisi kanssa myös omia projekteja, joista saa soveltavia kursseja. 

Monta tapaa opiskella

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
https://www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot

Kustannukset

Opetus on maksutonta, kun opiskelija suorittaa koko lukion oppimäärän. Lisäksi opiskelijalla on oikeus maksuttomaan aamupuuroon ja lounaaseen. Opiskelijan tulee itse ostaa oppikirjat ja muut oppimateriaalit sekä opiskelussa ja ylioppilaskirjoituksissa käytettävä kannettava tietokone.
Ylioppilaskokeiden tutkintomaksut kuuluu myös opiskelijan kustantaa itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Myös tiiimipolulla suoritat lukion oppimäärän ja sen päätteeksi halutessasi ylioppilastutkinnon. Ylioppilastutkinto antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin. Lyseon tiimipolulla saat erittäin vahvat jatko-opinto ja työelämävalmiudet, sillä tiimityöskentely on nykyään olennainen osa opiskelua ja työelämää.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä