Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka haluat opiskella luonnontieteitä ja matematiikkaa painotetusti. Luonnontiedepolkulaisena pääset tutustumaan kansainvälisesti tunnettuihin tutkijoihin ja heidän tekemäänsä työhön. Pääset myös haistelemaan yliopistoilmaa monien vierailujen aikana. Lukiossamme on uudet biologian, fysiikan ja kemian laboratoriot, joita hyödynnetään opiskelussa mahdollisimman paljon.

Jos olet kiinnostunut lääketieteestä, tekniikasta tai yleensä luonnontieteistä, luonnontiedepolku on sinulle hyvä valinta!

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa. Sitova ilmoittautuminen luonnontiedepolulle tapahtuu opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Hakija täyttää hakemuksen lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen:
Sähköinen ainevalintalomake https://wilma.gradia.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&long-t…

Ainevalintalomakkeen täyttöohje: https://peda.net/jao/jyl/lom/sat2:file/download/1d08f4cefa0b1856cf26fa4…

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Kuvaus

Luonnontiedepolulla opiskellaan yhtenä ryhmänä luonnontieteiden kursseja läpi lukion. Tiivis porukka tuo paitsi tukea opiskeluun myös mahdollistaa pitkäaikaistenkin ystävyyssuhteiden syntymisen. Opetukselle keskeistä on kokeellinen lähestymistapa, mitä tukevat erinomaiset laborointitilat Lyseolla sekä mahdollisuus toteuttaa laborointia myös yliopistolla. Luonnontieteitä soveltavien alojen asiantuntijat laajentavat kutakin oppisisältöä esimerkiksi vierailemalla Lyseolla tai järjestämällä toimintaa yliopistolla. Vierailut liitetään kursseihin siten, että sinulla on riittävät pohjatiedot aiheesta. Osaamisesi kartuttua sinulla on myös mahdollisuus toimia matematiikka- ja luonnontiedetutorina muille Lyseon opiskelijoille!

Rakenne

Lukion oppimäärän pakollisten kurssien lisäksi opintosi koostuvat pääosin luonnontieteiden syventävistä ja soveltavista kursseista. Näin lukion päättötodistukseen vaadittavat 75 kurssia tulevat helposti täyteen. Tämän jälkeen saat ylioppilastodistuksen, kun olet suorittanut ylioppilastutkinnon hyväksyttävästi.

Kustannukset

Opetus on maksutonta, kun opiskelija suorittaa koko lukion oppimäärän. Lisäksi opiskelijalla on oikeus maksuttomaan aamupuuroon ja lounaaseen. Opiskelijan tulee itse ostaa oppikirjat ja muut oppimateriaalit sekä opiskelussa ja ylioppilaskirjoituksissa käytettävä kannettava tietokone. Opiskelijan tulee hankkia myös oma muistitikku (8 GB) ja langalliset kuulokkeet.
Ylioppilaskokeiden tutkintomaksut kuuluu myös opiskelijan kustantaa itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ylioppilastutkinto antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä