Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Sinulle, joka olet kiinnostunut tutkimisesta, olet tiedonhaluinen, haluat ymmärtää luonnonilmiöitä tai haaveilet alasta luonnontieteen tai lääketieteen parissa. Opiskelet muiden innokkaiden ja motivoituneiden luonnontieteilijöiden alkujen kanssa samassa ryhmässä. Tykkäät yhdessä tekemisestä, pohtimisesta ja kokeellisesta työskentelystä. Luonnontiedepolulla saat kaipaamiasi haasteita luonnontieteiden ja matematiikan opiskelemiseen sekä valmiuksia jatko-opintoihin.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan Opintopolussa. Haet Lyseon lukion lukiolinjalle ja sitova ilmoittautuminen Luonnontiedepolulle tapahtuu kesällä opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.

Lisäksi täytetään Gradia-lukioiden sähköinen ainevalintalomake: https://gradia.inschool.fi/browsecourses?school-id=41&checkout=true&lon…-

Kelpoisuusvaatimukset

Valintaperusteet: peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon mukaisessa järjestyksessä 30 hakijaa, jotka on hyväksytty lukiolinjalle ja jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksena Luonnontiedepolulle Gradia-lukioiden sähköisellä ainevalintalomakkeella.
Haetaan Lyseon lukion yleislinjalle. Alustava kiinnostus Luonnontiedepolulle ilmoitetaan Gradia-lukioiden sähköisellä ainevalintalomakkeella. Sitova ilmoittautuminen Luonnontiedepolulle tehdään opiskelupaikan vastaanoton yhteydessä kesäkuussa 2022.

Kuvaus

Luonnontiedepolulla opiskellaan yhtenä ryhmänä tiedeaineita läpi lukion. Tiivis porukka tuo paitsi tukea opiskeluun myös mahdollistaa pitkäaikaistenkin ystävyyssuhteiden syntymisen. Opetukselle keskeistä on kokeellinen lähestymistapa, mitä tukevat erinomaiset laborointitilat Lyseolla sekä mahdollisuus toteuttaa laborointia myös yliopistolla sekä luonnossa.
Opintoihin kuuluu myös tiedeleiri Konnevedellä, useita retkiä liittyen mm. tähtitieteeseen ja ekologiaan sekä joka keväinen kevätretki. Luonnontieteiden asiantuntijat laajentavat kutakin oppisisältöä esimerkiksi vierailemalla Lyseolla tai järjestämällä toimintaa yliopistolla. Vierailut liitetään opintoihin siten, että sinulla on riittävät pohjatiedot aiheesta.

Rakenne

Lukion oppimäärä on 150 opintopistettä. Näistä on 94/102 pakollisia opintoja ja vähintään 20 valtakunnallisia valinnaisia opintopisteitä. Loput opiskelijan valinnan mukaan.

Kustannukset

Opetus, aamupuuro ja lounas ovat maksuttomia Gradian päivälukiolaisille. Laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville opiskelijoille myös välttämättömät oppimateriaalit ja opiskelussa tarvittavat välineet ovat maksuttomia. Oppivelvolliset saavat maksutta opiskeluajalleen käyttöönsä opinnoissa tietokoneen ja muut välttämättömät oppimateriaalit. Erityisvälineet, kuten soittimet tai urheiluvälineet, opiskelijat hankkivat itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ylioppilastutkinto antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
Ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä