Laajuus

2-4 vuotta opiskelijan oman valinnan mukaan. Suositeltu aika on 3 vuotta.

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Jyväskylän Lyseon lukiossa voit opiskella luonnontiedepolulla monipuolisesti biologiaa, fysiikkaa, kemiaa, maantiedettä ja matematiikkaa. Luonnontiedepolkulaisena pääset tutustumaan kansainvälisesti tunnettuihin tutkijoihin ja heidän tekemäänsä työhön. Pääset myös haistelemaan yliopistoilmaa monien vierailujen aikana. Lukiossamme on uudet biologian, fysiikan ja kemian laboratoriot. Niitä hyödynnetään mahdollisimman paljon.
Jos olet kiinnostunut lääketieteestä, tekniikasta tai yleensä luonnontieteistä, luonnontiedepolku on sinulle hyvä valinta. Luonnontiedepolulla vierailut liitetään kursseihin siten, että sinulla on pohjatiedot asiasta. Lisäksi saat ylimääräisen kurssin. Luonnontiedekurssilaiset opiskelevat yhdessä ryhmässä biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa.
Luonnontiedepolun opiskelijana sinulla on mahdollisuus toimia matematiikka- ja luonnontiedetutorina.  

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus.

Koulutukseen haetaan yhteishaussa Opintopolussa.
Hakija täyttää lisäksi oppilaitoksen sähköisen ainevalintalomakkeen:

Sähköinen ainevalintalomake https://wilma-lukiot.gradia.fi/browsecourses?school-id=11&checkout=true…

Ainevalintalomakkeen täyttöohje: https://peda.net/jao/jyl/lom/hakeminen/oaw23:file/download/a8b0837af040…

Kuvaus

Lyseon luonnontiedepolulla saat kaipaamiasi haasteita luonnontieteiden ja matematiikan opiskelemiseen sekä valmiuksia jatko-opintoihin mm. lääketieteen, farmakologian, fysiikan, biologian ja kemian aloille.  Lukion oppimäärän suoritettuasi saat lukion päättötodistuksen. Tämän jälkeen saat myös ylioppilastutkintotodistuksen, kun olet suorittanut ylioppilastutkinnon hyväksytysti.

Rakenne

Luonnontiedepolulla suoritat lukion oppimäärän mukaisesti 75 kurssia, joista pakolliset 51 kurssia. Tähän kurssimäärään kuuluu matematiikan pitkä oppimäärä. Opiskelet fysiikasta, kemiasta, biologiasta ja maantieteestä syventävät kurssit. Lisäksi saat luonnontiedeopinnoista ylimääräisen soveltavan kurssin.

Monta tapaa opiskella

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto.
https://www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot

Kustannukset

Opetus on maksutonta, kun opiskelija suorittaa koko lukion oppimäärän. Lisäksi opiskelijalla on oikeus maksuttomaan aamupuuroon ja lounaaseen. Opiskelijan tulee itse ostaa oppikirjat ja muut oppimateriaalit sekä opiskelussa ja ylioppilaskirjoituksissa käytettävä kannettava tietokone.
Ylioppilaskokeiden tutkintomaksut kuuluu myös opiskelijan kustantaa itse.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ylioppilastutkinto antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin ja sitä käytetään myös osana korkeakoulujen opiskelijavalintaa. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa myös hyvät mahdollisuudet hakeutua ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä