Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on noin 1,5 kuukautta.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu nuorille, vähintään 18-vuotiaille kahviloiden ja ravintoloiden työtehtävistä kiinnostuneille, jotka haluavat tehdä kesätöitä tai pidempiaikaista työtä erilaisissa kahviloissa ja ravintoloissa tai hotellihuonesiivouksessa.
Koulutus soveltuu maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito, jotta he selviytyvät suomen kielellä tapahtuvasta opiskelusta (A2.2).

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-hallinnon internet-sivuilla. Pääset hakemukselle sivun alaosassa olevasta Hae koulutukseen -painikkeesta.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijat haastatellaan. Haastattelussa painotetaan hakijan soveltuvuutta ja kiinnostuneisuutta ravintola-alan asiakaspalvelutyötehtäviin.

Kuvaus

Koulutuksessa tavoitteena on oppia työskentelemään kahvila- ja ravintola-alan työtehtävissä ja hotellihuonesiivouksessa.
Opit perustaitoja tarjoilutyöstä ja toimimaan tarjoilijan apuna. Opit hoitamaan astiahuoltoa ja tekemään apuna esim. salaattiannoksia sekä pientä suolaista ja makeaa tuotetta. Koulutuksessa saat tiedon erilaisista ravintolan liikeideoista, menekkituotteista ja erityisruokavalioista. Lisäksi opit perustaitoja hotellin huonesiivouksen työtehtävistä.
Koulutus sisältää ravintola-alalla vaadittavat korttikoulutukset esim. hygieniapassin ja anniskelupassin suorittamisen.

Rakenne

Koulutuksen sisältö
• ravintoloiden liikeideat
• asiakaspalvelu- ja myyntityö
• espressopohjaiset kahvijuomat, kesämocktailit, menekkijuomatuotteet
• helposti valmistettavat suolaiset ja makeat tuotteet
• tarjoilutyö
• hygieniapassi
• anniskelupassi
• hotellihuoneen puhtaanapito

Monta tapaa opiskella

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, koostuen lähi- ja etäopiskelusta sekä työelämässä tapahtuvana oppimisena. Koulutus antaa hyvän pohjan työllistyä asiakaspalvelu- ja tarjoilutyötehtäviin ravintola-alan yrityksiin sekä hotellipuolelle huonesiivoukseen.

Kustannukset

Koulutusta ennen opiskelijan tulee hankkia mustat työkengät ja mustat työhousut. Mustan T-paidan ja esiliinan saa lainaksi koulutuksen ajaksi.

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen jälkeen voit hakeutua jatkuvan haun kautta suorittamaan ravintola- ja catering-alan perustutkinnon tai osatutkinnon.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke, to klo 9-12, 12.30-15, ti 10-12, 12.30-14, pe 9-12


 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Priimus, Taulumäentie 45