Laajuus

30 työpäivää

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Kohderyhmänä ovat työttömät työnhakijat, joiden työllistymistä edistää MIG/MAG- hitsaustaidon parantaminen ja hitsaajan pätevyyskokeiden suorittaminen. Koulutuksen alussa on tietopuolinen jakso tukeman käytännön harjoituksia ja mahdollisia pätevyyskokeita EN 9609-1 standardin mukaisesti. Hitsauksessa kädentaidot ovat ratkaisevassa asemassa ja siksi se vaatii usein paljon harjoittelua ja toistoja. Koulutukseen valituilla tulee olla riittävät perustiedot ja -taidot hitsaamisesta. Koulutuksen tavoitteena on MIG/MAG- hitsaustaidon lisääminen vastaamaan niitä tarpeita, joita yrityksissä vaaditaan.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen valituilla tulee olla riittävät perustiedot ja -taidot hitsaamisesta.

Kuvaus

Koulutuksen aikana opiskelijat käyvät lähiopetusjaksoilla läpi hitsauksen ja materiaalitekniikan, hitsausstandardien ja konepajakuvien sisältöjä. Koulutukseen kuuluu myös hitsausharjoituksia, lupa- ja korttikoulutuksia sekä hitsaajan pätevyyskokeiden suorittamista.

Rakenne

hitsaus- ja materiaalitekniikka
hitsauksen standardit ja lisä-aineet
tekninen piirustus ja konepajakuvat
MIG/MAG- hitsausharjoitukset
EN 9609-1 standardin mukaiset hitsaajan pätevyyskokeet
tulityökortti
työturvallisuuskortti

Monta tapaa opiskella

Koulutus koostuu lähiopinnoista, käytännön harjoituksista ja standardin mukaisista hitsaajan pätevyyskokeista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Osaamistaan voi laajentaa esimerkiksi suorittamalla hitsaukseen liittyvä tutkinnon osia kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta tai tuotantotekniikan ammattitutkinnosta.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä