Laajuus

Opintojen laajuus on 45 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 100 pv.

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Henkilökohtaisena avustajana annat apua arkeen liittyvien asioiden hoitamisessa ja siten mahdollistat iäkkäälle, pitkäaikaissairaalle tai vammaiselle henkilölle itsenäisen elämän. Työnäsi on mm. avustaa henkilökohtaisen hygienian hoidossa, ruoan valmistuksessa, ruokailussa, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä.

Koulutus sopii sinulle, joka olet kiinnostunut työskentelemään lähellä ihmistä hänen omassa kotiympäristössään ja olet alalle soveltuva. Työkokemus sosiaali- ja terveysalalta katsotaan eduksi. Henkilökohtaisena avustajana työpäiväsi ovat hyvin erilaisia ja ne vaihtelevat asiakkaan tarpeiden mukaan. Työssäsi tarvitset joustavuutta, hienotunteisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Kuvaus

Henkilökohtaisena avustajana toimiminen (45 osp) on osa Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoa. Opinnot koostuvat seuraavista sisällöistä:
· ammattietiikka
· vuorovaikutusosaaminen
· henkilökohtaiseen apuun liittyvät säädökset
· avustamispalvelujen suunnittelu ja toteutus
· muiden henkilökohtaiseen avustamiseen liittyvien palvelujen suunnittelu ja toteutus
· liikkumisen avustaminen ja ergonomia
· avustaminen kodissa ja kodin ulkopuolella
· aseptiikka ja työturvallisuus
· ensiapu 1 -koulutus
· hygieniapassikoulutus

Henkilökohtaisten avustajien työllisyystilanne on hyvä ja työllistymismahdollisuudet ovat monipuoliset. Sinulla on mahdollisuus suorittaa halutessasi myös koko puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto (150 osp).

Rakenne

Hakeminen:
Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, Sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > Työvoimakoulutus

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm., miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta. Tarkistathan työvoimakoulutukseen hakiessa, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

Monta tapaa opiskella

Koulutukseen sisältyy lähiopetuspäiviä erilaisissa oppimisympäristöissä, ohjattua etäopiskelua sekä oppimista työpaikoilla. Ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä pääosin työpaikoilla.

Kustannukset

Työvoimakoulutus.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä