Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 vuosi, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Kiinnostaako sinua toimiminen erilaisten ihmisten kanssa ja heidän auttaminen arjessa? Henkilökohtaisena avustajana voit työskennellä avustajana yksittäiselle henkilölle tai toimia yrityksessä henkilökohtaisen avustajana.

Koulutus sopii sinulle, joka jo toimit tai olet aloittamassa työskentelyn sosiaali- ja terveysalalla hoiva-avustajan tai henkilökohtaisen avustajan tehtävissä.

Koulutuspaikkakuntana on Keuruu.

Hakeutuminen

Hakeutuminen on mahdollista 2.11.2020 asti. Koulutus alkaa Keuruulla 19.11.2020.

Kelpoisuusvaatimukset

Hakijalla tulee olla tiedossa henkilökohtaisen avustajan työpaikka tai työssäoppimispaikka ennen koulutuksen alkua.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Koulutuksen suorittanut henkilö voi toimia hoiva-avustajana tai henkilökohtaisena avustajana. Henkilökohtainen avustaja toimii asiakaskohteessa henkilökohtaisena avustajan työtehtävissä avustettavan kotona ja kodin ulkopuolella. Hoiva-avustaja työskentelee usein hoivakodissa tai palveluasumisen parissa. Avustaja osaa toteuttaa avustamispalveluja ja muita palveluja, toimia avustajana liikkumisessa, toimia asiakaspalvelutilanteissa avustettavan kodissa ja kodin ulkopuolella sekä hyödyntää henkilökohtaiseen avustamiseen liittyviä säädöksiä työssään.
Lisäksi henkilökohtainen avustaja osaa, valintojensa mukaisesti, tuottaa kotityöpalveluja sekä toimia laitoshuollon, kiinteistönhoidon, teknisen kiinteistönhoidon tai toimitilahuollon työtehtävissä.

Pääpaino tässä toteutuksessa on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat 60 osp:
Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen, 15 osp
Henkilökohtaisena avustajana toimiminen, 45 osp

Valinnaiset tutkinnon osat 90 osp:
Avustamis- ja asiointipalvelujen tuottaminen, 30 osp
Avustaminen ja huolenpito, 30 osp
Laitoshuoltopalvelut, 30 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat pääosin työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Lähiopiskelupäiviä on koulutuksen aikana maksimissaan 16 kpl ja ne ajoittuvat marraskuun 2020 ja kesäkuun 2021 väliselle ajalle. Lähiopintojen määrä tarkennetaan HOKS:ssa aiemman osaamisesi perusteella.

Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja oppisopimuksesta: https://www.gradia.fi/oppisopimus.

Jos sinulla on työpaikka ja haluat opiskella oppisopimuksella, hakeudu koulutukseen oppisopimushaun kautta tästä: https://www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387 . Valitse hakemuksen vastaanottajaksi työelämäkoordinaattori Kaisu Kyllästinen.

Kustannukset

400€. Oppisopimuskoulutuksessa ei ole koulutusmaksua.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammattitutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Keuruu