Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 – 2 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).
Ammattitutkinnon laajuus on 150 osp. Opintojen laajuus on keskimäärin alle 4,5 osp/kk ja alle 25 h/viikko.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haluatko pätevöityä ammatissasi? Haemme tutkinnon suorittajaksi sinua, joka toimit ammatiksesi valaisu/äänentoistotehtävissä tapahtuma- tai teatteritekniikan alalla, tai sinulla on muuten vahva ammatillinen pohja esitys- tai teatteritekniikan alan työstä.
Kiinnostuitko? Jos vastasit kyllä, hae meille suorittamaan tutkintoa työn ohessa!

Hakeutuminen

Haku 1.2.2021 alkavaan koulutukseen on päättynyt. Seuraavan koulutuksen ajankohta ilmoitetaan kevään aikana.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutuksen valintakriteerinä on aiempi toiminta tapahtuma-, esitys- tai teatteritekniikan tehtävissä tai muuten vahva syvempi osaaminen vastaavista töistä.

Tutkinnon suorittajat valitaan haastattelun perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu valintahaastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnon suorittajat toimivat laaja-alaisesti ammatillisen esitystoiminnan valo- tai ääniteknisissä tehtävissä osana taiteellista työryhmää ja tuotanto-organisaatiota. Työtehtävät ovat pääasiassa teattereissa, kulttuuri- ja monitoimitaloissa, tapahtumatekniikan toteutuksissa konsertti- ja festivaaliympäristöissä.

Opiskelet sinulle räätälöidyn opiskelusuunnitelman mukaisesti, jossa on huomioitu aiempi koulutuksesi, osaamisesi ja kokemuksesi. Opiskelu toteutetaan joustavasti monimuoto-opiskeluna ja saat tarvitsemasi koulutuksen täsmäopetuksena. Jos sinulla on jo tutkinnossa vaadittava ammattitaito, se vähentää ratkaisevasti lähiopetustarvetta.

Opintojesi pituus riippuu osaamistasostasi. Opiskelu sovitetaan aikataulujesi mukaan henkilökohtaisesti ja osaamisesi taso mitataan ja tutkinto suoritetaan tutkintotilaisuuksissa työpaikallasi.

Oppisopimuskoulutus on työssä tapahtuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla. Työpaikalla teet normaaleja työtehtäviä ja siten kehityt ammatissasi. Tukenasi työpaikalla tapahtuvassa koulutuksessa on työpaikkakouluttaja.

Rakenne

Kaikille pakolliset tutkinnon osat
• Esitys- ja teatteritekniikan toimintaympäristössä toimiminen
• Teatteri- ja tapahtumatekniikan tuotantoprosessissa toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, mm.
• Esitysteknisen valojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
• Esitysteknisen äänijärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
• Esitysteknisen videojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
• Tapahtumateknisten rakenteiden rakentaminen
• Esitystekniikan käyttäminen tapahtumissa

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutusmaksu 400 € (laskutetaan kahdessa erässä)

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä