Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1,5 – 2 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).
Ammattitutkinnon laajuus on 150 osp.
Työn ohessa opiskeltaessa opintojen laajuus on keskimäärin alle 4,5 osp/kk.

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Haluatko pätevöityä ammatissasi? Haemme tutkinnon suorittajaksi sinua, joka toimit ammatiksesi valaisu/äänentoistotehtävissä tapahtuma- tai teatteritekniikan alalla, tai sinulla on muuten vahva ammatillinen pohja esitys- tai teatteritekniikan alan työstä.
Kiinnostuitko? Jos vastasit kyllä, hae meille suorittamaan tutkintoa työn ohessa tai kokoaikaisena opiskelijana.

Hakeutuminen

Haku on nyt suljettuna.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutuksen valintakriteerinä on aiempi toiminta tapahtuma-, esitys- tai teatteritekniikan tehtävissä tai muuten vahva syvempi osaaminen vastaavista töistä.

Tutkinnon suorittajat valitaan haastattelun perusteella. Kutsu haastatteluun lähetetään sähköpostilla ja tekstiviestillä. Hakemuksesi peruuntuu, jos et osallistu valintahaastatteluun.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnon suorittajat toimivat laaja-alaisesti ammatillisen esitystoiminnan valo- tai ääniteknisissä tehtävissä osana taiteellista työryhmää ja tuotanto-organisaatiota. Työtehtävät ovat pääasiassa teattereissa, kulttuuri- ja monitoimitaloissa, tapahtumatekniikan toteutuksissa konsertti- ja festivaaliympäristöissä.

Opiskelet sinulle räätälöidyn opiskelusuunnitelman mukaisesti, jossa on huomioitu aiempi koulutuksesi, osaamisesi ja kokemuksesi. Opiskelu toteutetaan joustavasti monimuoto-opiskeluna ja saat tarvitsemasi koulutuksen täsmäopetuksena. Jos sinulla on jo tutkinnossa vaadittava ammattitaito, se vähentää ratkaisevasti lähiopetustarvetta.

Opintojesi pituus riippuu osaamistasostasi. Opiskelu sovitetaan aikataulujesi mukaan henkilökohtaisesti ja osaamisesi taso mitataan ja tutkinto suoritetaan näyttöinä työpaikalla.

Oppisopimuskoulutus on työssä tapahtuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla. Työpaikalla teet normaaleja työtehtäviä ja siten kehityt ammatissasi. Tukenasi työpaikalla tapahtuvassa koulutuksessa on työpaikkakouluttaja.

Rakenne

Kaikille pakolliset tutkinnon osat
• Esitys- ja teatteritekniikan toimintaympäristössä toimiminen
• Teatteri- ja tapahtumatekniikan tuotantoprosessissa toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, mm.
• Esitysteknisen valojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
• Esitysteknisen äänijärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
• Esitysteknisen videojärjestelmän rakentaminen ja käyttäminen
• Tapahtumateknisten rakenteiden rakentaminen
• Esitystekniikan käyttäminen tapahtumissa

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa sovitaan opinnot, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koulutusmaksu 400 € (laskutetaan kahdessa erässä)

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä