Esittelyssä: liiketoiminnan perustutkinto, Gradia Jyväskylä

Gradia Jyväskylän liiketoiminnan perustutkinnosta valmistutu merkonomiksi. Voit lukea lisää tutkinnosta koulutuskortilta.

Tallenteen sisältö tekstimuodossa

Digitaalisten palveluiden tarjoamista koskevan lain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin  edellyttämällä tavalla tallenteen aineistoon voi tutustua myös tekstimuodossa:

Tervetuloa tutustumaan liiketoiminnan perustutkintoon. Minä olen Minna Paavilainen ja mukana tämän esityksen suunnittelussa ja toteutuksessa olivat merkonomi opiskelijat Harjun kampukselta. Tulette näkemään tässä esityksessä myös muita nostoja opiskelijoiden osaamisesta.

Liiketoiminnan perustutkinnosta valmistut merkonomiksi. Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja opinnot kestää keskimäärin 3 vuotta. Tutkinto sisältää 145 osaamispistettä ammatillisia opintoja ja 35 osaamispistettä yhteisiä opintoja. Pakollisia tutkinnon osia ovat asiakaspalvelu, tuloksellinen toiminta, työyhteisössä toiminen. Valinnaisilla tutkinnon osilla suuntaat sitten osaamistasi myyntiin ja asiakaspalveluun tai taloushallintoon. Esimerkiksi myynti, markkinointiviestintä, asiakkuuksien hoitaminen, yrityksessä toiminen, kirjanpito, palkanlaskenta, laskutus ja reskontra.

Miten meillä opiskellaan? Oppitunnit, erilaiset oppimistehtävät, käytännön harjoitukset, yksilö-, pari- ja pienryhmätyöskentely, työpaikalla tapahtuva oppiminen, yrityskäynnit, työelämäprojektit, NY-yrityksissä työskentely.

Opiskelijat ovat päässeet harjoittelemaan ja näyttämään osaamistaan erilaisissa käytännön projekteissa sekä oppimis tehtävissä, tässä vähän näytteitä matkan varrelta. Hyväntekeväisyys kampanjan markkinointia lidlin toimipisteessä toimeksiantajana pelastakaa lapset ry. Myyntitehtävissä suomen brodeerauksella. Markkinointia, promo työskentelyä. Erilaisia kyselyitä kuten tässä asiakastyytyväisyys koulun kahviolle ja vastaajille tarjottiin pulla kahvit. Jypin kanssa yhteystyössä ravintola hurrikaanin asiakaskysely. Freesattu ravintolan visuaalista ilmettä, jaettu flyereita pelitapahtumissa. Tehty budjetoinnin projekti yritykselle x ja opiskelijoiden mielipide helppoa ja kivaa. Palvelu muotoiluna tehty toimeksiantajana kela ja kela.fi verkkosivuja kehitetty. Yhteistyötä jamkin konferensseissa erilaisissa palvelutehtävissä. On myös ideoitu tapahtumia ja suunniteltu niitä.

No, mikä minusta tulee sitten isona? Merkonomin ammattinimikkeitä ovat esimerkksi myyjä, myyntineuvottelija, tuoteryhmä ja osastovastaava, tuote-edustaja, myyntisihteeri, kirjanpitäjä, reskontranhoitaja, laskuttaja, palkanlaskija, toimistoassistentti. Liiketoiminta-ala soveltuu siis sinulle, jos olet asiakaspalveluhenkinen, oma-aloitteinen, yritteliäs sekä nautit työskentelystä erilaisten ihmisten parissa. Kiinnostus numeroita kohtaan on myös plussaa. Sitten tapahtumatuotannon opiskelijoiden terveisiä

Sitten vähän jatko-opinnoista ja mahdollisuuksista. Tutkinto antaa yleisen jatko-opinto kelpoisuuden yliopistoihin ja ammattikorkea kouluihin. Valmistuttua merkonomiksi voit kouluttautua esimerkiksi tradonomiksi tai kauppatieteiden maisteriksi. Kun olet hankkinut alan osaamista työelämässä voit hakeutua suorittamaan esimerkiksi yrittäjän ammattitutkinnon tai liiketoiminnan ammattitutkinnon. Tiesitkö muuten, että pääset meillä jo opintojesi aikana tutustumaan jatko-opintoihin edufutura opintojen kautta. Lopuksi vielä tunnelmia opiskelijoiden projekteista.

Tervetuloa siis opiskelemaan liiketoimintaa. Seuraathan meidän tekemistä myös somessa. Löytyy gradia jyväskylä liiketoiminta ig:n puolelta. Ja yhteishaku tapahtuu opintopolku.fi ja lisätietoa opiskelu vaihtoehdoista gradia.fi/yhteishaku.