Laajuus

Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 1,5 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Seuraava ryhmä aloittaa 26.8.2019.

Luontoalan ammattitutkinto sopii sinulle, joka olet kiinnostunut erätaidoista, luonnontuntemuksesta ja oppaana toimimisesta sekä viihdyt luonnossa ja olet asiakaspalveluhenkinen.

Eräopas on ennen kaikkea asiakaspalvelija, joka työskentelee mm. oppaana retkillä sekä erilaisissa elämys- ja luontotapahtumissa.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutukseen hakeutumisessa painotetaan eräosaamista, alan harrastuneisuutta, asiakaspalvelukokemusta, alan työkokemusta sekä alan aiempaa koulutusta.

Kaikki hakijat haastatellaan, koulutukseen valinta edellyttää haastatteluun osallistumista.

Kuvaus

Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia erä- ja luonto-ohjelmien ja retkien ja vaellusten vetäjänä, luonnontuotteiden jalostajana tai neuvojana tai riistanhoitoon ja metsästyspalvelujen tuottamisen tehtävissä. Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia yrittäjänä tai yritysten, järjestöjen tai julkisen sektorin palveluksessa.

Erä- ja luonto-opas osaa toimia erä- ja luontoympäristössä, suunnitella ja valmistella opastuksen ja opastaa luonnossa asiakasryhmiä, soveltaa luontotuntemustaan ja huolehtia ryhmän turvallisuudesta.

Rakenne

Luontoalan ammattitutkinnon kaikille pakollinen tutkinnon osa on Luonnon tuotteistaminen (20 osaamispistettä).

Erä- ja luonto-opastuksen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa on Erä- ja luontoympäristössä toimiminen (40 osaamispistettä)

Lisäksi tulee suorittaa valinnaisia tutkinnon osia 90 osaamispisteen laajuisesti.

Monta tapaa opiskella

Opiskelu koostuu lähi- ja verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Työpaikalla suoritettavat opinnot sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella. Lähipäiviä on 55 vuoden aikana sisältäen korttikoulutukset (EA1, EA2 ja hygieniapassi).

Oppisopimuskoulutus edellyttää, että sinulla on työpaikka tai toimit päätoimisena yrittäjänä. Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja siihen hakeutumisesta: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387

Kustannukset

Koulutusmaksu 300 €

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa kelpoiduuden alan korkeakouluopintoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä