Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto sulautuvat uudeksi yhteiseksi tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnoksi 1.8.2020 alkaen. Yhteishaussa 2020 haet tähän uuteen tutkintoon. Lisätietoa uudesta tutkinnosta saadaan syksyn aikana.

Kuvaus

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset valmiudet toimia alan tehtävissä eri toimialoilla. Lisäksi hänellä on erikoistuneempaa osaamista valitsemansa koulutusohjelman tai osaamisalan ja muun valinnaisuuden perusteella.

Tutkinnon suorittaneella on mahdollisuus osaamisensa ansiosta toimia erilaisissa ja muuttuvissa työympäristöissä. Hänellä on sellainen työelämän vaatima ammattitaito, että hän voi työllistyä alan tehtäviin toisen palvelukseen tai itsenäiseksi yrittäjäksi.

Gradia Jyväskylässä ovat tarjolla Käytön tuen ja Ohjelmistotuotannon osaamisalat.

Rakenne

Pakolliset tutkinnon osat:
- Palvelutehtävissä toimiminen, 25 osp
- Järjestelmän hankinta ja käyttöönotto, 20 osp

Osaamisaloittain pakolliset tutkinnon osat:

Käytön tuen osaamisala
- Ylläpitotehtävissä toimiminen, 30 osp
- Palvelujen käyttöönotto ja tuki, 30 osp

Ohjelmistotuotannon osaamisala
- Ohjelmiston prototyypin toteuttaminen, 30 osp
- Ohjelmiston tuotantoversion toteuttaminen, 30 osp

Monta tapaa opiskella

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä datanomeille on luonnontieteiden alan ammattikorkeakoulututkinto, tradenomi (tietojenkäsittelyn koulutusohjelma). Yliopistossa voi suorittaa esimerkiksi kauppatieteen tai taloustieteen kandidaatin tai maisterin tutkinnon. Ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot antavat jatkokoulutusmahdollisuuden ammatillisen opettajan työtehtäviin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä