Laajuus

40 työpäivää

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, jotka olisivat kiinnostuneita työskentelemään rakennustuotealalla. Koulutuksen tavoitteena on tutustua rakennustuotealan työtehtäviin ja ammatteihin.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Betoni- ja kivituotteiden valmistusalan osuus on noin 20 % rakennustuotealasta työllistäen noin 15000 henkilöä. Keski-Suomen maakunnassa on useita merkittäviä alan työnantajia, joilla on jatkuva tarve osaavalle työvoimalle.

Betonituotealan työtehtävät voivat olla elementtien valmistuksessa, jossa erikoistutaan muotti-, raudoitus- ja betonointitöihin. Puristettujen betonisten ympäristökivien, kivien ja harkkojen valmistuksessa työskennellään tehdasmaisessa tuotantoprosessissa käyttäen tuotannon koneita. Lisäksi alaan kuuluu tiilien, rakennuslevyjen, kuivalaastien ja eristeiden valmistus, mutta kyseistä tuotantoa ei Keski-Suomen maakunnassa ole.

Rakenne

Rakennustuotealan ammatit ja ammattitaitovaatimukset, koulutusvaihtoehdot ja tutkinnot
Rakennustuoteala työskentely-ympäristönä: työpaikat ja työllistymismahdollisuudet
Vierailuja rakennustuoteteollisuuden yrityksiin
Rakennustuotealan perusteita
Työturvallisuuskortti
Tulityökortti
Työssäoppiminen

Jatko-opintomahdollisuudet

Koulutuksen jälkeen on mahdollista hakeutua suorittamaan alan tutkintokoulutusta.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
22.6.–31.7. ma–pe klo 09–12

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä