Laajuus

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 1 – 2 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluatko opiskella myynnin ja vuorovaikutuksen ammattilaiseksi rennossa ja tiimimäisessä huippuympäristössä? Me valmennamme sinut automyynnin ammattilaiseksi yhdessä työelämän kanssa. Tutkinto sopii sinulle, jolla on aiempi tutkinto soveltuvalta alalta tai kokemusta myynnistä, asiakaspalvelusta tai autoalalta.

Meillä kehität taitojasi ja valmiuksiasi muun muassa seuraavissa:
• asiakkaan tarpeiden tunnistaminen ja ratkaisujen etsiminen
• kyky esitellä vaihtoehtoja tulevaisuuden autoiluun
• asiakassuhteen aktiivinen ylläpito ja asiakkuuden elinkaariajattelu
• ajoneuvojen tekninen osaaminen
• kestävyys ja ilmastoystävällisyys

Hakeutuminen

Koulutuksen haku- ja aloitusajat ovat:
• Hakuaika 1.6.-3.8.2022. Opinnot alkavat 30.8.2022.

Opiskelijavalinnat koulutukseen tehdään hakemuksen ja valintahaastattelun perusteella.

Kelpoisuusvaatimukset

Koulutus edellyttää aiempaa tutkintoa soveltuvalta alalta tai kokemusta myynnistä, asiakaspalvelusta tai autoalalta.

Hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet riittävää todistusta kielitaidostaan, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe.

Kuvaus

Autoalan murrokseen tarvitaan uusia osaajia, joille kehittyy näkemystä automyynnistä. Tutkinnon suorittaneilla on kyky ottaa käyttöön uusia digitaalisia ohjelmia, hyvä tuotetuntemus, myyntiprosessien hallinta, yksilöllisten palveluratkaisujen tuottaminen.

Koulutus muodostuu lähiopetuksesta, työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta sekä etä- ja verkko-opinnoista. Lähipäiviä on yhteensä 21 ja ne järjestetään Gradia Jämsässä. Työpaikalla tapahtuva oppiminen suoritetaan autojen myyntiympäristöissä.
Opintojen arvioitu kesto on 1-2 vuotta. Opintojen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Rakenne

Ajoneuvoalan ammattitutkinto, myynnin ja asiakaspalvelun osaamisala sisältää kaksi pakollista tutkinnon osaa ja kaksi valinnaista tutkinnon osaa.

Pakolliset tutkinnon osat ovat:
• Ajoneuvoalan myyntitehtävissä toimiminen 50 osp
• Ajoneuvo- tai konemyynnin toteuttaminen 50 osp

Monta tapaa opiskella

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kustannukset

Koko tutkinnon koulutusmaksu on 350 € ja osatutkinnon koulutusmaksu on 200 €.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke,to klo 9-15, ti ja pe klo 10-14


 

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jämsä