Automaalarikoulutus laajentaa ammatillisia opintomahdollisuuksia Keski-Suomessa

Gradia on käynnistänyt tänä syksynä automaalarikoulutuksen Jyväskylässä. Tutkintoon johtava koulutus on tähän asti puuttunut kokonaan Keski-Suomen alueen koulutustarjonnasta. 

”On hienoa, että pystymme katsomaan tulevaisuuteen luottavaisina ja aloittamaan kokonaan uuden koulutuksen. Automaalausta ei ole tähän saakka voinut opiskella tällä alueella, joten nyt pystymme vastaamaan alan yritysten osaajatarpeisiin”, Gradia Jyväskylän Teknologiayksikön yksikönjohtaja Antti Rovasalo iloitsee.

Kyseessä on tarkkuutta ja vahvaa kädentaitoa vaativa ala, joka Rovasalon mukaan kiinnostaa niin naisia kuin miehiäkin.

Automaalarikoulutus on autoalan perustutkinnon osaamisala. Koulutus sopii hyvin sekä ammatinvaihtajille että täydentämään jo aikaisempaa autoalan osaamista.

Jatkoakin Gradiassa on suunnitteilla: perustutkintokoulutuksen lisäksi tulevaisuudessa tarjotaan automaalauksen ammattitutkintoa alalla jo jonkin aikaa työskennelleille. Lisäkoulutus syventää ja päivittää osaamista. Se kokoaa alan osaajia yhteen ja tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen sekä toisilta oppimiseen.

Koreja korjataan nyt ja tulevaisuudessakin, vaikka autoala muuttuu

Autoala muuttuu nopeasti: jatkuvasti kerrotaan uusista kehitysaskeleista muun muassa sähköautoissa ja hybrideissä.

”Autojen korivaurioita korjataan ja maalataan kyllä tulevaisuudessakin riippumatta käyttövoimasta. Automaalareiden työnäkymät ovat hyvät. Koulutuksemme on rakennettu joustavaksi, ja opiskella voi myös työn ohessa”, alan opettaja Tero Salmi kertoo.

Ensimmäinen opiskelijaryhmä on aloittanut koulutuksen tänä syksynä. Seuraavan aloituksen hakuaika on 15.3.- 3.6.2021. 

Alan väki juhlistaa uutta koulutusta avajaisilla uudessa automaalaamossa. Avajaiset noudattavat Gradian koronaohjeistusta, ja tilaisuudessa on alle 50 osallistujaa. Paikalla on työelämän edustajia, oppilaitoksen henkilöstöä ja opiskelijoita.

Kutsu toimituksiin:

Gradia toivottaa toimittajat lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan uuteen koulutukseen ja koulutustilaan. Paikalla voi keskustella Gradian henkilöstön lisäksi opiskelijoiden ja työelämän edustajien kanssa alan näkymistä ja käynnistyneestä koulutuksesta. Tilaisuus on tiistaina 24.11.2020 klo 9 – 11 osoitteessa Palokankaantie 17, Jyväskylä (Veljekset Laakkosen vastapäätä).

Lisätietoja

Antti Rovasalo, Teknologiayksikön yksikönjohtaja, Gradia Jyväskylä, puh. 040 341 4444, antti.rovasalo@gradia.fi 
Tietoa automaalarikoulutuksesta ja hakeutumisesta

Mediatiedote 20.11.2020