Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Automaalari on ajoneuvojen pintakäsittelyn ammattilainen! Ruhjeiset, lommoiset pinnat saavat uuden elämän automaalarin käsissä. Automaalarit ovat luovia kädentaitajia ja teknisiä osaajia. He maalavat, huoltavat ja korjaavat ajoneuvoja.

Automaalarina tunnet pintamaalauksen työvaiheet, osaat sekoittaa ja sävyttää värit ja tehdä paikka- ja häivytysmaalauksia. Työllistyt maalaamoihin, sekä kori- ja autokorjaamoihin tai teollisuuteen. Autoalan palvelujen kysyntä kasvaa jatkuvasti. Montako lommoista ja maalaamatonta autoa näet liikenteessä?

Kelpoisuusvaatimukset

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijavalinnan perusteena käytetään Gradiassa seuraavia yhteisiä kriteereitä:
• hakijan pohjakoulutus
• hakijan kouluttautumisen tarve
• hakijan lähtökohdat
• hakijan tavoitteet ja motivaatio

Opiskelijavalinta tähän koulutukseen tehdään hakemuksen, esitietolomakkeen ja haastattelun tietojen perusteella. Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostitse esitietolomake. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun esitietolomakkeen perusteella. Hakemuksesi peruuntuu, mikäli et palauta esitietolomaketta tai osallistu haastatteluun. Lisätietoa valintakriteereistä ja pisteytyksestä: www.gradia.fi/jatkuvan-haun-ammatillisten-perustutkintojen-valintakrite….

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Automaalariksi valmistuessasi saat valmiudet erilaisiin autoalan tehtäviin. Pakollisten tutkinnon osien avulla saat osaamista perusmaalauksien sekä pohjatöiden tekemiseen ja valinnaisten tutkinnon osien avulla laajennat erityisosaamistasi kuviomaalauksista vaikkapa autokorinkorjaajaksi.

Automaalari työskentelee automaalaamoissa, autoliikkeiden korikorjaamoissa, teollisuudessa tai toimii itsenäisenä yrittäjänä. Tehtävien monipuolisuus mahdollistaa juuri sinulle sopivan työtehtävän. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja ammattitaitoiselle automaalarille löytyy aina töitä.

Rakenne

Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:
Huolto- ja korjaustyöt, 30 osp
Pohjustustyöt, 30 osp
Ruiskumaalaustyöt, 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 55 osp, esimerkiksi:
Maalauksen esikäsittelytyöt, 15 osp
Autokorintyöt, 15 osp
Kuviomaalaustyöt, 15 osp

Monta tapaa opiskella

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS, jossa suunnitellaan opintojen laajuus ja opiskeluaika, opiskelutavat sekä mahdolliset tukitoimet. Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, opintokäynneistä, erilaisista oppimistehtävistä ja projekteista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

Koulutus on maksutonta lukuun ottamatta korttikoulutusten viranomaismaksuja.

Jatko-opintomahdollisuudet

Valmistuttuasi voit laajentaa osaamistasi esimerkiksi valmistumalla autokorinkorjaajaksi. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, ja voit opiskella esimerkiksi autoalan insinööriksi ammattikorkeakoulussa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä