Laajuus

Opintojen laajuus 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on 2-3 vuotta, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Autokorinkorjaaja opiskelee huoltamaan, korjaamaan ja maalaamaan kolariautoja, sekä tekemään mm. runko- ja korirakenteiden mittauksia. Autokorinkorjaaja on peltiseppä, joka osaa korjata kolari- ja ruostevaurioita sekä tehdä autokorien muutostöitä. Myös muoviosien korjaukset sekä lasien vaihdot ovat autokorinkorjaajan osaamisalaa. Autokorinkorjaajat ovat monipuolisia kädentaitajia ja teknisiä osaajia. Voit työllistyä kori- sekä autokorjaamoille.

Haku syyskuussa alkavaan koulutukseen on päättynyt. Haku marraskuussa alkavaan koulutukseen on avoinna 2.-15.9.2019.

Kelpoisuusvaatimukset

Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen, esitietolomakkeen ja toisen vaiheen lomakkeen tietojen pohjalta, joten täytä lomakkeen tiedot huolellisesti.

Valinnassa painotamme hakijan koulutustarvetta, opiskeluvalmiuksia tutkinnon suorittamiseksi sekä motivaatiota ja kiinnostusta alaan.

Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostitse esitietolomake. Vain esitietolomakkeen palauttaneille lähetetään toisen vaiheen lomake. Valinnassa huomioidaan ainoastaan hakijat, jotka ovat palauttaneet molemmat lomakkeet määräaikaan mennessä.

Kuvaus

Autokorinkorjaajaksi valmistuessasi saat valmiudet erilaisiin autoalan tehtäviin. Valinnaisien tutkinnon osien avulla laajennat erityisosaamistasi esimerkiksi automaalaukseen.

Autokorinkorjaaja työskentelee autoliikkeiden korikorjaamoissa, automaalaamoissa tai toimii itsenäisenä yrittäjänä. Tehtävien monipuolisuus mahdollistaa juuri sinulle sopivan työtehtävän. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja ammattitaitoiselle korjaajalle löytyy aina töitä.

Rakenne

Tutkinnon osat
- Huolto- ja korjaustyöt 30osp
- Pintavauriotyöt 30 osp
- Mittaus- ja korivauriotyöt 30 osp
Valinnaisia tutkinnonosia esim:
- Maalauksen esikäsittelytyöt 15 osp
- Auton turvavarustetyöt 15 osp
- Auton korin sähkövarustetyöt 15 osp

Monta tapaa opiskella

Lähiopetuksena teoriaa, käytännönharjoitteita, itsenäistä etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Jatko-opintomahdollisuudet

Valmistuttuasi voit jatkaa opintojasi esimerkiksi valmistumalla automaalariksi tai jos kiinnostusta riittää jatkaa opintojasi autoalan insinööriksi ammattikorkeakoulussa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä