Laajuus

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 2 – 3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

Yhteishaku

Kenelle

Autokorinkorjaajana olet monipuolinen kädentaitaja ja tekninen osaaja. Huollat, korjaat ja maalaat kolariautoja sekä teet esimerkiksi runko- ja korirakenteiden mittauksia. Olet peltiseppä, joka osaa korjata kolari- ja ruostevaurioita sekä tehdä autokorien muutostöitä. Myös muoviosien korjaukset sekä lasien vaihdot ovat sinun osaamisalaasi. Autokorinkorjaajana voit työllistyä kori- ja autokorjaamoille.

Hakeutuminen

Yhteishaussa haet autoalan perustutkintoon. Osaamisalatoiveen ilmoitat Gradian Wilmassa kesällä yhteishaun tulosten tultua. Saat tarkemmat ohjeet oppilaitoksen sähköisessä valintakirjeessä.

Kelpoisuusvaatimukset

Peruskoulun päättötodistus tai vastaava todistus.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Autokorinkorjaajaksi valmistuessasi  saat valmiudet erilaisiin autoalan tehtäviin. Valinnaisten tutkinnon osien avulla syvennät erityisosaamistasi esimerkiksi automaalaukseen.

Autokorinkorjaaja työskentelee autoliikkeiden korikorjaamoissa, automaalaamoissa tai toimii itsenäisenä yrittäjänä. Tehtävien monipuolisuus mahdollistaa juuri sinulle sopivan työtehtävän. Alan työllisyysnäkymät ovat hyvät ja ammattitaitoiselle korjaajalle löytyy aina töitä. 

Rakenne

Autoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat
- Huolto- ja korjaustyöt 30 osp
- Pintavauriotyöt 30 osp
- Mittaus- ja korivauriotyöt 30 osp

Valinnaisia tutkinnonosia esim:
- Maalauksen esikäsittelytyöt 15 osp
- Auton turvavarustetyöt 15 osp
- Auton korin sähkövarustetyöt 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

Monta tapaa opiskella

Opintosi koostuvat lähi- tai verkko-opinnoista, erilaisista oppimistehtävistä, projekteista sekä työssäoppimisesta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOKS), jota päivitetään koko koulutuksen ajan.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Kahden tutkinnon opinnoissa opiskellaan samanaikaisesti ammatillinen perustutkinto ja ylioppilastutkinto: www.gradia.fi/oppimaan/kahden-tutkinnon-opinnot.

Kustannukset

Opintojen aikana tarvittavia työvälineitä ja oppikirjoja

• työ- ja opiskeluvälineet noin 120 €
• turvakengät noin 40 €
• tulityö-, työturvallisuus-, ym. -korttimaksut noin 60 €
• oppimateriaali noin 300 € (koko opintojen aikana)

Jatko-opintomahdollisuudet

Valmistuttuasi voit jatkaa opintojasi esimerkiksi valmistumalla automaalariksi.

Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Ammattikorkeakoulussa voit opiskella esimerkiksi autoalan insinööriksi.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä