Laajuus

Koulutuksen kesto on noin 6 kk, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on suunnattu autoalan perustutkinnon aiemmin suorittaneille työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joilla on mahdollisuus osallistua päätoimiseen opiskeluun.

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutusta. Koulutukseen haetaan TE-palveluiden internet-sivujen kautta. Pääset TE-palveluiden sivuille alla olevan hakupainikkeen kautta.

Kuvaus

Koulutuksen aikana pyritään päivittämään ja täydentämään opiskelijan osaaminen, jotta hän saa valmiudet työllistyä autonasentajaksi. Autotekniikan täydennyskoulutus keskittyy autonasentajan tehtäviin.Tavoitteena on, että koulutuksen käytyään opiskelija tuntee turvallisuusmääräysten ja lainsäädännön asettamat vaatimukset ja osaa varmistaa ajoneuvon liikenneturvallisuuden ja toimivuuden. Hän hallitsee huolto- ja korjaustöihin liittyvät tavallisimmat työmenetelmät ja osaa valita oikeat aineet ja tarvikkeet. Hän tuntee työhönsä liittyvät vastuut ja velvoitteet sekä työn turvalliseen tekemiseen liittyvät työsuojelusäädökset. Hän osaa käyttää alalla yleisesti esiintyviä tiedonhankinta- ja viestintävälineitä.

Koulutus ei ole tutkintotavoitteista, eikä sen aikana ole tavoitteena suorittaa tutkinnon osia.

Rakenne

Opinnot poimitaan opintotarjottimelta, jossa on 2-5 päivää lähiopetusta/viikko. Lähiopetuksen lisäksi opiskellaan sähköisissä oppimisympäristöissä, käytännön harjoituksia oppilaitoksen opetuskorjaamossa ja työssäoppimista alan yrityksissä.
Opintojen aikana käydään läpi mm.
- kunto- ja määräaikaishuoltoja
- määräaikais- ja katsastustarkastuksia
- rengastöitä
- jarru- ja alustatöitä
- moottorien ja voimansiirron huolto- ja korjaustöitä
- sähkötekniikkaa ja sähkötekniikan mittauksia
- korjaamon mittaus- ja testauslaitteiden käyttöä

Opintojen aikana päivitetään tarvittaessa myös työpaikoilla vaadittavat turvallisuuskoulutukset.

Monta tapaa opiskella

Opiskelu etenee henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Lähiopintoina teoriaa ja käytännön oppimista, lisäksi etä- sekä työssä tapahtuvana oppimisena.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä