Laajuus

Koulutuksen kesto on noin 4,5 kuukautta (97 päivää)

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus sopii auto- ja kuljetusalasta kiinnostuneille maahanmuuttajille, joilla on riittävä suomen kielen taito koulutukseen osallistumiseen (vähintään A2).

Hakeutuminen

Koulutus on työvoimakoulutus. Kirjoita hakemus TE-palveluiden internet-sivujen kautta. TE-toimisto valitsee opiskelijat koulutukseen.

Kuvaus

Koulutuksen tavoite on tutustua auto- ja kuljetusalaan. Opiskelet alalla tarvittavia perustaitoja sekä alan suomea. Tutustut auto- ja kuljetusalan ammatteihin. Koulutuksen aikana tutustut myös auto- ja kuljetusalan koulutuksiin.

Koulutukseen sisältyy lähiopetusta ja työssäoppimista alan työpaikoissa. Lähiopetuksen aikana mukana ovat ammatillinen opettaja ja suomen kielen opettaja.

Koulutuksen järjestää Gradia Koulutuspalvelut Oy yhteistyössä Gradia Jyväskylän kanssa. Koulutus toteutetaan Gradia Jyväskylän Viitaniemen toimipisteessä (Viitaniementie 1 A, Jyväskylä) ja Lievestuoreen toimipisteessä (Ajoneuvontie 21, Lievestuore).

Gradia Jyväskylän alueella Viitaniemessä on maksullinen pysäköinti. Ruokailumahdollisuus on opiskelijaravintolassa.

Rakenne

Autoalan keskeisiä sisältöjä ovat:
- auton tai moottoripyörän huoltaminen
- auton korjaaminen
- rengastyöt

Kuljetusalan keskeisiä sisältöjä ovat:
- kuljetusteknologia
- kuljetusmuodot
- ajoneuvon lastaaminen ja purku
- kuorman varmistaminen
- kuljettajan pätevyysvaatimukset
- työaikalaki
- ajo- ja lepoaikalaki

Koulutuksen aikana voit tehdä 1-3 alalla työskentelyssä tarvittavaa lupakorttia: Työturvallisuuskortti, Trukinkäytön turvallisuuskoulutus, Ensiapukoulutus.

Monta tapaa opiskella

Koulutuksessa on lähiopetusta ja työssäoppimista. Lähiopetuksessa ovat mukana ammatillinen opettaja ja suomen kielen opettaja.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä