Hakuaika

Jatkuva haku

Kenelle

Alan työllistävä vaikutus on suuri ja yli puolet tuotannosta menee vientiin. Koneiden ja laitteiden toiminnan ja rakenteen tunteminen, työvälineiden ja työstökoneiden käytön hallinta sekä työpiirustusten ja kytkentäkaavioiden lukutaito ovat alan ammatillisia perustaitoja. Alalla edellytetään erilaisten valmistustekniikoiden osaamista, asennus-, automaatio- ja kokoonpanotöiden hallitsemista sekä koneiden käyttö- ja kunnossapitotaitoja. Keski-Suomen maakunnan alueella toimii useita kone- ja metallialan yrityksiä kuten esimerkiksi Valmet, Valtra, Moventas ja Harvia. Työllisyysnäkymät ovat tällä hetkellä erittäin lupaavia. Opinnot antavat myös hyvät valmiudet jatko-opintoihin teknisille aloille. Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä, monipuolisista työtehtävistä sekä tietotekniikan hyödyntämisestä työssäsi.

Kuvaus

Valmistut asentajaksi. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon Asennuksen ja automaation osaamisalan suorittaneella on konepajatekniset perusvalmiudet ja koneenasennustaidot yhdistettynä automaatiotekniikan erikoisosaamiseen. Asentaja osaa soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa työskennellessään automaatiolaitteiden parissa.

Rakenne

Osaamisala on asennuksen ja automaation osaamisala.
Pakolliset tutkinnon osat:
- asennuksen ja automaation perustyöt
- valmistustyöt ja koneasennus .
Valinnaiset tutkinnon osat:
- kunnossapitotyöt
- korjaus ja asennushitsaus
- hydrauliikka-asennukset
- pneumatiikka-asennukset
- voimansiirron ja koneenelimien asennustyöt

Monta tapaa opiskella

Päivä- ja monimuotototeutus henkilökohtaisista lähtökohdista.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon jälkeen voit vahvistaa osaamistasi alan ammattitutkinnoilla tai jatkaa ammattikorkeakouluun insinööriopintoihin.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Paikkakunta

Jyväskylä