Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Talonrakennus

Paikkakunta

Jyväskylä

Toteutusaika

-

Opiskelutapa

Lähiopiskelu

Laajuus

80 työpäivää

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Täytä sähköinen hakemus "Hae tähän koulutukseen" -painikkeen kautta. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, pitää sinun vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa (www.tyomarkkinatori.fi > Oma asiointi > koulutushakemus).

Koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat lisätietoa TE- palvelujen valtakunnallisesta koulutusneuvonnasta, puh. 0295 020 702 (ma - pe 9.00 - 16.15). Voit ottaa yhteyttä myös chatissa, yhteydenottolomakkeella tai Facebookissa. Lisätietoja löydät osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henki….

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, jotka ovat kiinnostuneet hankkimaan pätevyyden toimia asbestinpurkutöissä sekä osaamista muista rakennuspurkutöistä ja purkujätteen kierrätyksestä.

Kuvaus

Asbestia on käytetty Suomessa teollisuudessa ja etenkin rakentamisessa asbestin erinomaisen mekaanisen kestävyyden, kuumuuden ja kemikaalien kestävyyden ja lämmöneristävyyden vuoksi 1900-luvun alkupuolelta vuoteen 1993, jolloin asbestin käyttö Suomessa kiellettiin. Euroopan unionin alueella asbestin käyttö on kielletty vuonna 2005. Käytön kiellon perusteena on asbestin aiheuttamat merkittävät terveyshaitat.

Korjausrakennuskohteissa joudutaan purkamaan asbestia sisältäviä rakenteita. Suomen työturvallisuuslainsäädäntö edellyttää asbestipurkutyötä tekeviltä henkilöpätevyyttä. Pätevyys hankitaan suorittamalla Talonrakennusalan ammattitutkinnon osa Asbestityöt. Asbestipurkutyötä tekevän henkilön on rekisteröidyttävä aluehallintoviranomaisen ylläpitämään rekisteriin tutkintotodistuksen saatuaan. Todistuksen lisäksi ennen töiden aloittamista työntekijällä on oltava lääkärin lausunto soveltuvuudesta asbestipurkutöihin. Rekisterin edellyttämät terveydenhuollon tekemät tutkimukset sekä lääkärin lausunto on sisällytetty koulutukseen. Lisäksi koulutuksessa on tavoitteena suorittaa rakennusalan perustutkinnon osa Purkutyöt.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö:
- Orientoivat opinnot
- Asbestipurkutyön työturvallisuus ja turvallisuussuunnitelma
- Asbestipurkutyön taustalla oleva lainsäädäntöperusta
- Asbestipurkutyön menetelmät, pölyn hallinta ja puhtauden varmistaminen
- Purkujätteen asianmukainen käsittely ja hävittäminen
- Rakennuspurkutyön turvallinen tekeminen
- Purkujätteen kierrätys ja uusiokäyttö
- Työturvallisuus- sekä tulityökortti
- Henkilönostinkoulutus
- Hätäensiapu
- Työssäoppiminen

Lisätiedot:
Vastuukouluttaja Juha Tihvonen, p. 040 341 5358, juha.tihvonen@gradia.fi

Kustannukset

Koulutus on maksuton. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta (mahdollisesti korotettuna) ja kulukorvausta.

Koulutuksen osoite

Viitaniementie 1, 40740 Jyväskylä

Lisää koulutuksesta

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut