AR4VET-hanke esittäytyy torstaina 18.4. Viitaniemen kampuksella

Gradian Erasmus+ -hanke AR4VET torstaina 18.4.2019 klo 9–12 Viitaniemen kampuksella (Viitaniementie 1 A, pääaula). AR4VET on kansainvälinen hanke, joka tutkii ja kehittää lisätyn todellisuuden käyttöä ammatillisessa koulutuksessa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kiirastorstaina hankkeen edustajat näyttävät kolmella eri ”rastilla”, miten älylasit soveltuvat esimerkiksi autoasentajan koulutukseen. Miten opiskelija voi työskennellessään älylasien kautta esimerkiksi katsoa ohjevideota ja samanaikaisesti hänen kätensä ovat vapaat työskentelyyn? Työssäoppimassa ollessaan hän voi ottaa liveyhteyden kuvan ja äänen kera opettajaansa, ja opettaja voi etänä seurata hänen työskentelyään, antaa neuvoja ja kiinnittää opiskelijan huomion merkitsemällä huomionarvoisia kohteita suoraan tietokoneen, älypuhelimen tai tabletin näyttöön. Älylasien kameralla voi ottaa videokuvaa, jonka opettaja voi arviointia varten katsoa myöhemmin, tarvittaessa useita kertoja.

AR4VET-hankkeessa on mukana viisi Euroopan maata: Saksa, Hollanti, Slovenia, Kypros ja Suomi. Suomea edustaa Gradia Jämsän autoala. Mukana hankkeessa ja tapahtumassa on kolme opettajaa: Tero Salmi Gradia Jämsän autoalalta, Jussi Ahonen Gradia Jyväskylän sähköalalta ja Sari Lehtonotko ohjaus- ja urapalveluista.

Hankkeen nettisivut löytyvät osoitteesta ar4vet.com. Sivustoa kehitetään ja täydennetään koko hankkeen ajan ja ne jäävät opettajien ja kouluttajien käyttöön vielä sen jälkeen. Sivustolla on ja sinne lisätään edelleen online-koulutusmoduuleja opettajia ja kouluttajia varten, esimerkkituntisuunnitelmia ja lisätyn todellisuuden käyttövinkkejä ammatillisessa koulutuksessa. Hankkeen aikana materiaalia tuotetaan lähinnä auto-, kemia/laboratorio, ICT- ja rakennus-/design-alalle.

Lisätietoja

Sari Lehtonotko, sari.lehtonotko@gradia.fi tai puh. 040 341 4393