Koulutuksen tiedot

Koulutusala

Kasvatus- ja ohjausala

Paikkakunta

Jyväskylä

Laajuus

Opintojen laajuus on 50 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laadittaessa (HOKS).

Hakuaika

-

Hakeutuminen

Hakuaika tähän koulutukseen on 5.4.-15.10.2023
Lähipäivät ovat lukuvuonna 2023-24:
25.10., 1.11. ja 8.11. 2023

Työssäoppiminen ja lähipäivien jälkeinen näyttö henkilökohtaistetaan.

Kenelle

Sinulla on jo aiempaa koulutusta tai työkokemusta kasvatus- ja ohjausalalta, sosiaali- ja terveysalalta ja tai muulta soveltuvalta alalta ja haluat kehittää osaamistasi lisää. Haluat ohjata työssäsi asiakkaita elämänvaiheiden muutostilanteissa, omaat hyvät vuorovaikutustaidot ja tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Haluat lisätä osaamistasi ja kehittää ammattitaitoasi vaativissa ohjaus- ja asiakastilanteissa. Työtehtävät voivat olla erilaisissa elämän muutostilanteissa olevien aikuisten ohjaus- ja neuvontatyöpaikoissa, esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, kuntouttavassa työtoiminnassa, työpajatoiminnassa tai tuetun asumisen yksiköissä.

Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa -tutkinnon osa on osa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa, ohjauksen osaamisalaa.
Opinnot toteutetaan työelämäpainotteisesti eli sinun tulee hankkia opiskelua varten soveltuva työpaikka.

Kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia erilaisissa aikuisten ohjauksen toimintaympäristöissä. Osaat ohjata yksilöitä ja ryhmiä sekä hyödyntää monialaista verkostoa työssäsi.

Koulutuksen sisältö

Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa, 50 osp, sisällöt:
• Ohjausprosessi
• Ohjausmenetelmät
• Verkostotyö

Kustannukset

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat maksullisia. Tämän koulutuksen opiskelijamaksu on koko tutkinnossa 490€ ja tutkinnon osassa 190€. Oppisopimuskoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Lisää koulutuksesta

Title

Sopisiko sinulle oppisopimus?

Description

Yhdistä työnteko ja opiskelu! Meidän kauttamme voit opiskella oppisopimuksella minkä tahansa työtehtäviesi mukaisen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osan.

Image

Monta tapaa opiskella

Opinnot sisältävät kolme lähiopetuspäivää, itsenäistä opiskelua ja verkko-opintoja. Pitkämatkalaisille tarjotaan myös mahdollisuutta osallistua lähipäiviin etäyhteydellä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koko opintojen ajan, joten tarvitset opintoja tukevan työpaikan. Vaadittavan ammattitaidon osoitat näytössä työpaikalla.

Lähipäivät ovat lukuvuonna 2023-24:
25.10., 1.11. ja 8.11. 2023

Voit opiskella työn ohessa ja/tai toiselta paikkakunnalta.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä, ja sen voi aloittaa joustavasti. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Tavoitteellisen urheilun ja opiskelun pystyy yhdistämään Gradiassa: www.gradia.fi/oppimaan/urheilijana-gradiassa.

Gradian opiskelijana voit tehdä myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opintoja. EduFutura Jyväskylä tarjoaa opiskelijoille monipuoliset mahdollisuudet joustaviin opintopolkuihin ja ristiinopiskeluun. Lisätietoa: https://edufutura.fi/

Kysy lisää, autamme mielellämme!

Gradia hakupalvelut

Ma–pe klo 9–12 sekä ma, ke ja to klo 13–15

Chat: gradia.fi/oppimaan
hakupalvelut@gradia.fi
040 341 6193

Hytönen Arja

Lehtori (opettaja)

Osallisuus ja ohjaaminen, sosiaali- ja terveysala