Laajuus

Opintojen laajuus on 50 osaamispistettä. Koulutuksen suunniteltu kesto tarkentuu henkilökohtaista osaamisen kehittämissuunnitelmaa laadittaessa (HOKS).

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Haluaisitko ohjata työssäsi asiakkaita elämänvaiheiden muutostilanteissa? Haluatko lisätä osaamistasi ja kehittää ammattitaitoasi vaativissa ohjaus- ja asiakastilanteissa? Tule suorittamaan Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa -tutkinnon osa, joka on osa Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa, ohjauksen osaamisalaa.

Hakeutuminen

Hakuaika 31.3.2021 alkavaan koulutukseen päättyy 12.3.2021.

Seuraava koulutus toteutetaan marras-joulukuussa 2021. Hakuaika koulutukseen on 15.9.-15.10.2021.

Kelpoisuusvaatimukset

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto soveltuu henkilöille, joilla on jo aiempaa koulutusta tai pitempiaikaista työkokemusta kasvatus- ja ohjausalalta. Opintojen ajaksi hakijan tulee hankkia soveltuva kasvatus- ja ohjausalan työpaikka, jossa mahdollistuu tutkinnon suorittaminen. Työtehtävät voivat olla erilaisissa elämän muutostilanteissa olevien aikuisten ohjaus- ja neuvontatyöpaikoissa.

Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset määrätään OPH:n määräyksessä ja hakijan on pyydettäessä toimitettava terveydentilaansa koskevat tiedot. Koulutuksen alkuvaiheessa pyydetään myös rikostaustaote, mikäli työskentelee alaikäisten kanssa.

Kaikki hakijat haastatellaan ja soveltuvuus alalle arvioidaan. Mikäli hakija ei saavu haastatteluun, hakemus peruuntuu.

Hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai kielitaitoa ei ole muuten voitu todentaa, kutsutaan kielikokeeseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista: www.gradia.fi/kielikoe

Kuvaus

Tutkinnon osan suoritettuasi osaat toimia erilaisissa aikuisten ohjauksen toimintaympäristöissä. Osaat ohjata yksilöitä ja ryhmiä sekä hyödyntää monialaista verkostoa työssäsi.

Rakenne

Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa, 50 osp
• Ohjausprosessiosaaminen
• Ohjausmenetelmäosaaminen
• Verkosto-osaaminen

Monta tapaa opiskella

Tutkinnon osa sijoittuu huhti-kesäkuulle 2021. Opinnot sisältävät 3 lähiopetuspäivää (31.3., 13.4. ja 27.4), itsenäistä opiskelua ja verkko-opintoja. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koko opintojen ajan, joten tarvitset opintoja tukevan työpaikan. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista on koko opintojen ajan, joten tarvitset opintoja tukevan työpaikan. Vaadittavan ammattitaidon osoitat näytössä työpaikalla.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina työsuhdetta tai yrittäjyyttä. Lisätietoja: www.gradia.fi/oppisopimuskoulutus/l17387.

Kustannukset

200€

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinnon osan suoritettuasi voit halutessasi hakea opiskelemaan koko tutkintoa.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika ja chat
ma, ke, to klo 09–15
ti, pe klo 10–14

Tutkinnon perusteet

Katso ePerusteet

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä