Laajuus

4 päivää

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Kohderyhmänä ovat kuljetusalan työtä hakevat, joilla on kuljetusalan koulutus ja/tai työkokemusta ja jotka työssään tarvitsevat vaarallisten aineiden kuljettamiseen vaadittavan ADR-ajoluvan.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa kuljettajalle tiedot vaarallisten aineiden kappaletavarakuljetuksia koskevista ajankohtaisista määräyksistä, lainsäädännöstä ja kuljettamiseen liittyvistä vaaroista.

Autonkuljettajilta vaaditaan ADR-ajolupa mikäli he kuljettavat vaarallisia aineita yli sallittujen vähimmäismäärien (yli vapaarajan). Ajoluvan saaminen edellyttää koulutusta ja ajolupakokeen hyväksyttyä suorittamista. Ajolupa myönnetään viideksi vuodeksi ja se on voimassa sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kuljetuksissa.
Yhdistetty perusajolupa oikeuttaa kuljettamaan kappale- ja irtotavarana kaikkien vaarallisten aineiden luokkien (1 - 9) aineita.

Rakenne

Koulutuksen kokonaiskesto on 4 päivää ja koulutuksen sisältö määräytyy Trafin hyväksymän ADR -koulutusohjelman mukaisesti, dnro TRAFI/28174/05.03.10/2015.

Osallistujien tulee itse varata koeaika ADR -ajolupakokeeseen Ajovarma Oy:ltä, joko soittamalla asiakaspalvelunumeroon 075 323 9999 tai netitse https://www.ajovarma.fi/ajanvaraus
Ammattiliikenne otsikon kautta löytyy varattava koeaika, joka on 60 minuutin koe ja kokeen voi varata kurssin päättymisen jälkeiselle ajalle.

Kustannukset

ADR -ajolupamaksu 40 € ja ADR -koemaksu 50 € sekä mahdolliset valokuvat (ADR-ajolupaa varten) ja ammattipätevyyskoulutuksen kirjaamismaksu 17 €.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Laukaa