Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston työnhakija-asiakkaina oleville
- jotka hakevat kuljetusalan työtä
- joilla on kuljetusalan koulutus ja/tai työkokemusta
- ja jotka työssään tarvitsevat ADR-ajoluvan.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa kuljettajalle tiedot vaarallisten aineiden kappaletavarakuljetuksia koskevista ajankohtaisista määräyksistä, lainsäädännöstä ja kuljettamiseen liittyvistä vaaroista.

Autonkuljettajilta vaaditaan ADR-ajolupa mikäli he kuljettavat vaarallisia aineita yli sallittujen vähimmäismäärien (yli vapaarajan). Ajoluvan saaminen edellyttää koulutusta ja ajolupakokeen hyväksyttyä suorittamista. Ajolupa myönnetään viideksi vuodeksi ja se on voimassa sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kuljetuksissa.
Yhdistetty perusajolupa oikeuttaa kuljettamaan kappale- ja irtotavarana kaikkien vaarallisten aineiden luokkien (1 - 9) aineita.

Koulutus järjestetään GRADIAN LIEVESTUOREEN toimipisteessä (Ajoneuvontie 21), jonne on matkaa noin 25 kilometriä Jyväskylästä.

Hakupainike vie TE-palvelujen sivustolle, jota kautta haku kurssille tapahtuu.

Rakenne

Koulutuksen kokonaiskesto on 4 päivää ja koulutuksen sisältö määräytyy Trafin hyväksymän ADR -koulutusohjelman mukaisesti, dnro TRAFI/28174/05.03.10/2015.

Osallistujien tulee itse varata koeaika ADR -ajolupakokeeseen Ajovarma Oy:ltä, joko soittamalla asiakaspalvelunumeroon 075 323 9999 tai netitse https://www.ajovarma.fi/ajanvaraus
Ammattiliikenne otsikon kautta löytyy varattava koeaika, joka on 60 minuutin koe ja kokeen voi varata kurssin päättymisen jälkeiselle ajalle.

Kustannukset

- ADR-ajolupamaksu 40 €
- ADR-koemaksu 50 €
- mahdolliset valokuvat (ADR-ajolupaa varten)
- ammattipätevyyskoulutuksen kirjaamismaksu 11 €.

HAKUPALVELUT

040 341 6193 tai
hakupalvelut@gradia.fi
Puhelinaika
ma–to klo 10–15.30
pe ja aattopäivinä klo 10–14

Aika

-

Paikkakunta

Laukaa