Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisina oleville TE-toimiston ja kuntakokeilujen työnhakijoille
- jotka hakevat kuljetusalan työtä
- joilla on kuljetusalan koulutus ja/tai työkokemusta
- ja joilla on tarve jatkaa nykyisen, voimassa olevan, ADR-ajoluvan voimassaoloaikaa

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta. Ilmoittautumispainike vie sinut TE-palvelujen sivulle. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa kuljettajalle tiedot vaarallisten aineiden kuljetuksia koskevista ajankohtaisista määräyksistä, lainsäädännöstä ja kuljettamiseen liittyvistä vaaroista.

Täydennyskurssi päivittää kaikki luokat sisältävän nykyisen perus+säiliöluvan. Kurssilla kerrataan asioita, jotka liittyvät vaarallisten aineiden kuljettamiseen sekä käsitellään säännöksiin tulleita uudistuksia ja muutoksia. Täydennyskurssi on käytävä ADR -ajoluvan voimassaoloaikana.

Koulutuspaikka: Gradia, Viitaniementie 1 A, Jyväskylä

Rakenne

Kurssin kesto määräytyy uusittavan ajoluvan perusteella ja on kaksi päivää, mikäli uusittava lupa on ns. kappaletavaralupa ja kolme päivää, jos uusittava lupa on ns. säiliölupa. Koulutuksen sisältö määräytyy Traficomin hyväksymän ADR -koulutusohjelman mukaisesti, dnro TRAFICOM/285845/05.03.10/2020.

Osallistujien tulee itse varata koeaika ADR -ajolupakokeeseen Ajovarma Oy:ltä, joko soittamalla asiakaspalvelunumeroon 075 323 9999 tai netitse https://www.ajovarma.fi/ajanvaraus
Ammattiliikenne otsikon kautta löytyy varattava koeaika, joka on 45 minuutin koe, jos uusittavana on kaikki aineluokat (1 - 9) ja säiliöoikeus. Muissa tapauksissa 30 minuutin koeaika.

Kustannukset

- ADR-ajolupamaksu 44 €
- ADR-koemaksu 50 €
- mahdolliset valokuvat (ADR-ajolupaa varten)
- ammattipätevyyskoulutuksen kirjaamismaksu 18,50 €.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma, ke ja to klo 9–15, ti ja pe klo 10–14 

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä