Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille
- jotka hakevat kuljetusalan työtä
- joilla on kuljetusalan koulutus ja/ tai työkokemusta
- ja jotka työssään tarvitsevat ADR-ajoluvan.

Hakeutuminen

Koulutukseen haetaan TE-palvelujen kautta. Ilmoittautumispainike vie sinut TE-palvelujen sivulle. Valinnat koulutukseen tekee TE-toimisto.

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on antaa kuljettajalle tiedot vaarallisten aineiden kappaletavarakuljetuksia koskevista ajankohtaisista määräyksistä, lainsäädännöstä ja kuljettamiseen liittyvistä vaaroista.

Rakenne

Autonkuljettajilta vaaditaan ADR-ajolupa, mikäli he kuljettavat vaarallisia aineita yli sallittujen vähimmäismäärien (yli vapaarajan). Ajoluvan saaminen edellyttää koulutusta ja ajolupakokeen hyväksyttyä suorittamista. Ajolupa myönnetään viideksi vuodeksi, ja se on voimassa sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kuljetuksissa. Yhdistetty perusajolupa oikeuttaa kuljettamaan kappale- ja irtotavarana kaikkien vaarallisten aineiden luokkien (1 - 9) aineita.

Koulutuksen kokonaiskesto on 4 päivää. Koulutuksen sisältö määräytyy Traficomin hyväksymän ADR-koulutusohjelman mukaisesti, dnro TRAFICOM/246671/05.03.10/2020

Osallistujien tulee itse varata koeaika ADR -ajolupakokeeseen Ajovarma Oy:ltä, joko soittamalla asiakaspalvelunumeroon 075 323 9999 tai netitse https://www.ajovarma.fi/ajanvaraus
Ammattiliikenne otsikon kautta löytyy varattava koeaika, joka on 60 minuutin koe ja kokeen voi varata kurssin päättymisen jälkeiselle ajalle.

Kustannukset

- ADR-ajolupamaksu 50 €
- ADR-koemaksu 50 €
- mahdolliset valokuvat (ADR-ajolupaa varten)
- ammattipätevyyskoulutuksen kirjaamismaksu 18,50 €.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
26.6.-29.7. ma-pe:
puhelin klo 9 - 12, chat klo 13 - 15


 

Aika

-

Paikkakunta

Laukaa