Laajuus

0 h

Aika

-

Hakuaika

-

Kenelle

Koulutus soveltuu kaikille, joilla on kiinnostusta 3D- mallinnukseen ja 3D- tulostamiseen. Koulutukseen valituilta edellytetään lähtötasona kohtuullisia digitaitoja, sekä osaamista käyttää yleisimpiä ATK- ohjelmistoja. Koulutuksen kohderyhmänä on ensisijaisesti TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeiluiden työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt.

Kuvaus

3D-tulostus on kappaleiden valmistamista tulostamalla. Ennen tulostamista pitää osata mallintaa ja muokata 3D- malli tulostettavasta kappaleesta. Yleensä tämä tapahtuu mittaamalla tai mallintamalla työpiirustuksen mukaisesti, harvemmin skannaamalla. Tulostettavien kappaleiden konstruktio on sellainen, ettei sitä ei ole kannattavaa valmistaa perinteisillä ainetta poistavilla menetelmillä. 3D- tulostettavat kappaleet ovat yleensä uniikkeja prototyyppejä, eivät sarjatuotannolla valmistettuja käyttöesineitä. Kappaleen valmistukseen kuuluu myös sen viimeistelytyöt. Käyttäjän pitää myös ymmärtää erilaisten tulostimien ja tulostettavien materiaalien ominaisuudet käyttökohteet.
Koulutus on TE- palveluiden järjestämää työvoimakoulutusta, koulutustunnus nro 700338. Täytä koulutushakemus työhallinnon internet-sivuilla (www.te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus) tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon.
https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/700338?searchPhrase=3d&&&announce…

Rakenne

Koulutus koostuu lähi- ja verkko-opinnoista, harjoitustöistä muovilankatulostimilla, sekä työssäoppimisesta. Koulutuksen aikana opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa työturvallisuus- tai tulityökortti tarpeen mukaan.

Koulutuksen sisältö
- ICT-valmiudet 1 pv
- Tekninen piirustus ja materiaalit 1 pv
- Mittaaminen ja matematiikka 1 pv
- 3D- mallinnus, Invertor/Solidworks 7 pv
- 3D- tulostaminen, muovilankatulostimien käyttö ja viimeistelytyöt 5 pv
- Harjoitustyöt 5 pv
- Työssäoppiminen 15 pv

Kustannukset

0 € (sisältää alv)

Peruutusehdot

Mahdollisista muutoksista pyydämme ilmoittamaan välittömästi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen tapahtuvista peruutuksista laskutamme 40 % koulutuksen hinnasta. Mikäli peruutusta ei tehdä, laskutetaan koko koulutuksen hinta.

Hakupalvelut

040 341 6193
hakupalvelut@gradia.fi
chat gradia.fi/oppimaan
ma - pe 18.10. - 22.10. klo 9 - 12

Aika

-

Paikkakunta

Jyväskylä

Koulutuksen osoite

Aika: 18.10.2021 klo. 9.00 alkaen, paikka: Viitaniementie 1 C, luokka C3.103d.